
Su Böreği Tadında Milföylü Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 6 adet dikdörtgen milföy
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 şişe soda peynir ve kaşar
- Çörek otu
Su Böreği Tadında Milföylü Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sos tenceremize süt, 2 yumurta ve sıvı yağı alıyoruz karıştırıyoruz. Büyük fırın tepsimizi yağlıyoruz. Yufkaları orta irilikte parçalara bölüyoruz sosa batırıp batırıp (Sosun fazlasını elimizle sıvıyoruz) tepsimize eşit şekilde diziyoruz.
- Üzerine rende kaşar ve beyaz peynirli harcımızı yayıyoruz. Sos kaldıysa onuda peynirlerin üzerine dökebilirsiniz. Milföylerimizi merdane ile azcık inceltiyoruz tepsiye açık kalmayacak şekilde diziyoruz.
- Sonrasında böreklerimizi küçük kareler şeklinde kesiyoruz. 1 şişe sodayı her tarafına gelecek şekilde milföylerin üzerine döküyoruz.
- Bu şekilde yarım saat bir saat buz dolabında bekletiyoruz. (akşamdan yapıp dolapta bekletirseniz çok daha güzel oluyor) üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu serpiştiriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerler kızarana kadar tutuyoruz. İlk sıcağı çıkınca soğumadan servis yapıyoruz. Afiyet olsun ????