Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Su Böreği Tadında Pratik Yufka Böreği

Su Böreği Tadında Pratik Yufka Böreği
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
su-boregi-tadinda-pratik-yufka-boregi.jpg

Su Böreği Tadında Pratik Yufka Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Dilediğiniz iç materyal
  • Tavayı yağlamak için tereyağ

Su Böreği Tadında Pratik Yufka Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta, süt, sıvı yağ ve tuz bir kaba alınır.
  2. Tel çırpıcıyla çırpılarak kenara koyulur.
  3. 3 yufka bir buçuk alta bir buçuk üste koyulacak şekilde iki eşit parçaya bölünür.
  4. Parçalar tavanın boyutuna göre tekrar bölünür.
  5. Tereyağla yağlanmış tavaya teker teker koyulup her seferinde sütlü karışımla ıslatılır.
  6. Bir buçuk yufka bitince ortaya iç materyal koyulur ve sonra üst kat için kalan bir buçuk yufkanın her bir parçası koyulup karışım dökülür.
  7. En son yufka koyulduktan sonra kalan karışım dökülür.
  8. Bıçakla orta ara delikler açılır, birkaç saat beklenir (akşam yapıp sabah pişirebilirsiniz).
  9. Sonra kapağı kapatılıp kısık ateşte bir tarafı pişirilip çevrilir. Diğer tarafı da pişirilir ve afiyetle yenir????????.
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt