Su Böreği Tadında Pratik Yufka Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Dilediğiniz iç materyal
- Tavayı yağlamak için tereyağ
Su Böreği Tadında Pratik Yufka Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, süt, sıvı yağ ve tuz bir kaba alınır.
- Tel çırpıcıyla çırpılarak kenara koyulur.
- 3 yufka bir buçuk alta bir buçuk üste koyulacak şekilde iki eşit parçaya bölünür.
- Parçalar tavanın boyutuna göre tekrar bölünür.
- Tereyağla yağlanmış tavaya teker teker koyulup her seferinde sütlü karışımla ıslatılır.
- Bir buçuk yufka bitince ortaya iç materyal koyulur ve sonra üst kat için kalan bir buçuk yufkanın her bir parçası koyulup karışım dökülür.
- En son yufka koyulduktan sonra kalan karışım dökülür.
- Bıçakla orta ara delikler açılır, birkaç saat beklenir (akşam yapıp sabah pişirebilirsiniz).
- Sonra kapağı kapatılıp kısık ateşte bir tarafı pişirilip çevrilir. Diğer tarafı da pişirilir ve afiyetle yenir????????.