Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet yufka
- 1 şişe maden suyu
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 250 gram beyaz peynir
- Maydanoz
Su Böreği Tadında Sodalı Tepsi Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sosu için verilen gereçleri bir kaba alıp çırpalım. Peynirleride bir kaba alıp üzerine ince ince maydanoz doğrayıp karıştıralım.
- Böreği yapacağımız tepsiyi çok hafif yağlayalım. Bir adet yufkayı tepsiye serip kenar kısımlarını biraz dışarıda bırakalım.
- Hazır olan sostan bir kepçe alıp yufkanın her yerini eşit biçimde ıslatalım. İkinci yufkayı tepsiye alıp büzerek yerleştirelim. Yeniden sostan alıp her yerini ıslatalım.
- Üçüncü yufkayıda birebir formda koyup yerleştirdikten sonra sos ile ıslatmadan iç gerecini her yerine eşit biçimde yayalım. Dördüncü yufkayı tekrar büzerek tepsiye yerleştirelim. Sos ile her yerini ıslatalım.
- Son yufkayı da yerleştirdikten sonra dışarıda kalan kenarları böreğin üzerine kapatalım. Kalan sosu tam üzerine döküp yayalım. Bu formda bir saat kadar bekletelim. Şayet vaktiniz yoksa çabucak de pişirebilirsiniz.
- Böreğimizi evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri uygunca kızarana kadar pişirelim. Fırından çıktıktan sonra üzerine pak bir örtü örtüp dinlendirelim. Afiyet olsun.