Su Boreği Tadında Tava Boreği Tarifi İcin Malzemeler
*3 adet yufka
*1 su bardağı sut
*1 adet yumurta
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*Yarım şişe maden suyu
İci harcı;
*200 gr beyaz peynir
*Yarım su bardağı kadar kaşar peynir (rendelenmiş)
*7 8 dal maydanoz
Tavayı yağlamak icin;
*1 yemek kaşığı margarin
Su Boreği Tadında Tava Boreği Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak sosumuzu hazırlayalım derin bir kaba sutu, yumurtayı ve sıvı yağı cırpalım biraz cırptıktan sonra sodayı da ekleyip tekrar cırpıp bir kenara alalım
*İcini hazırlayalım, beyaz peyniri rendelenmiş kaşar peyniri bir kaba alıp maydanozları da doğrayalım karıştıralım Onu da bir kenara alalım
*Borek tavasını margarin ile yağlayalım, sonra bir adet yufkayı hic parcalamadan tavaya serelim, kenarları dışarıda kalacak şekilde sosumuzdan kaşık ile 3 4 yemek kaşığı gezdirelim
*Bir yufka daha alıp parcalayarak icine yerleştirelim Tekrar sos dokelim
*Hazırladığımız ic harcının ekleyip her yerine eşit gelecek şekilde dağıtalım kalan bir yufkayı da yine aynı şekilde elimizde parcalayıp ic harcın ustunu kapatalım
*Uzerine tekrar sos dokelim (sosu burada bitirmiş olacaz) kenarlarda kalan kısımları iceri doğru kapatalım kısık ateşte ters duz şekilde yavaş yavaş pişirelim
*Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Not boreği her cevirmemizde margarin ile boreği yağlayalım
*3 adet yufka
*1 su bardağı sut
*1 adet yumurta
*Yarım cay bardağı sıvı yağ
*Yarım şişe maden suyu
İci harcı;
*200 gr beyaz peynir
*Yarım su bardağı kadar kaşar peynir (rendelenmiş)
*7 8 dal maydanoz
Tavayı yağlamak icin;
*1 yemek kaşığı margarin
Su Boreği Tadında Tava Boreği Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak sosumuzu hazırlayalım derin bir kaba sutu, yumurtayı ve sıvı yağı cırpalım biraz cırptıktan sonra sodayı da ekleyip tekrar cırpıp bir kenara alalım
*İcini hazırlayalım, beyaz peyniri rendelenmiş kaşar peyniri bir kaba alıp maydanozları da doğrayalım karıştıralım Onu da bir kenara alalım
*Borek tavasını margarin ile yağlayalım, sonra bir adet yufkayı hic parcalamadan tavaya serelim, kenarları dışarıda kalacak şekilde sosumuzdan kaşık ile 3 4 yemek kaşığı gezdirelim
*Bir yufka daha alıp parcalayarak icine yerleştirelim Tekrar sos dokelim
*Hazırladığımız ic harcının ekleyip her yerine eşit gelecek şekilde dağıtalım kalan bir yufkayı da yine aynı şekilde elimizde parcalayıp ic harcın ustunu kapatalım
*Uzerine tekrar sos dokelim (sosu burada bitirmiş olacaz) kenarlarda kalan kısımları iceri doğru kapatalım kısık ateşte ters duz şekilde yavaş yavaş pişirelim
*Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Not boreği her cevirmemizde margarin ile boreği yağlayalım