Su Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 6 yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- Peynir
- 250 gr tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Su Böreği Tanımı Yapılışı
- Bütün gereçleri katıp yorulur 1 saat dinlendirilir .
- Sonra beziler alıp tek tek açılır sonra bir orta uzunluk kazanımıza su konulur kaynatılır .
- Öteki bir kaseye soğuk su konulur kaynayan suya tek tek bırakılıp 30 saniye kaynatılır.
- Sonra soğuk suya alınır yağlanmış tepsiye tek tek ortaları yalanarak.
- Tepsiye alınır benim bezelerin sekiz beze oldu dört bezeyi tamamlanınca hazırlanan peynir ortasına konulur .
- Kalan bezeleri birebir form yapıp tamamlanır 180 derece fırında 25- 30 dakika pişirilir.