Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Su Böreği

Su Böreği
0
81

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
su-boregi-9.jpg

Su Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 3 – 3, 5 su bardağı un
  • 6 yumurta
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • İstenilen ölçüde lor
  • 125 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

Su Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Yumurtaları kıralım uygun bir kabın içine tuzu ekleyelim düzgünce karıştırın bir tahta kaşık ile evvel 3 bardak unu karıştıralım.
  2. Yumurta fazla olduğu için ele fazla yapışmasın diye kaşık kullanalım.
  3. Yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur olacak çok cıvık ise biraz daha un koyalım.
  4. Yarım saat beklettikten sonra bezelere bölelim bir tencere de su koyalım ve bol tuz dökelim.
  5. Suyun kaynamasını sağlayın. Bezeleri açmaya başlayalım birinci beze haşlanmadan tepsinin altına konur öbür tüm bezeler açıldıkça kaynayan suyun içinde 25 saniye tutup farklı bir yerde buzlu su yapıp içine koyuyoruz ki pişirme dursun suyunu süzdükten sonra tepsiye dizelim.
  6. Orta kata geldiğimiz de lor koyalım sonra tekrar tıpkı süreci yapalım.
  7. Her katın ortasına eritilmiş tereyağ ve ayçiçek yağı karışımını sürelim.
  8. Bittikten sonra 190 derecede 1 saat fırınlayalım altı kızarınca olmuştur deyip çıkartalım.
  9. Üzerini bez ile örtelim üst kapağı yumuşasın servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,108Kullanıcılar
MudavaSon üye
Üst Alt