Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Beyaz peynir
- Maydanoz
- Sıvı yağ 1 su bardağı
Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına yumurtaları kıralım.
- 1 tatlı kaşığı tuz karıştıralım.
- Aldığı kadar un ek edilerek yoğurun. 10 dk dinlendirelim. 10 tane beze oluyor.
- Hepsini tek tek açalım.
- Öbür taraftan iç malzemeyi hazırlayalım bir kaba peyniri ezelim.
- Üzerine maydanoz doğrayın.
- Büyük bir tencere su koyalım kaynayınca içine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip bi çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip kaynasın.
- Açtığımız yufkaları kaynayan suya atalım 5 dk kaynatalım soğuk su dolu bir kaba haşlanan yufka soğuk suya koyalım.
- Süzgeci zıt çevirip üzerine soğuk suda bekleyen yufka alınır.
- Süzgecin üzerine alınır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye haşlanmadan bir tane yufka serilir.
- Üzerine sıvı yağ sürelim.
- Haşladığımız yufkayı teker teker 5 kata kadar seriyoruz.
- Her kat sıvı yağ sürelim.
- 5. Katta peynirli maydanoz harcını serelim.
- Tekrar tıpkı süreci üst 4 kata yapalım.
- Son katı haşlamıyorum üzerine sıvı yağ sürelim 200 derecede kesip fırına verelim. Afiyet olsun.