Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Su Böreği

Su Böreği
0
73

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
su-boregi.jpg

Su Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 6 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Ortasına sürmek için
  • Sıvı yağ 1 su bardağı

Su Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Karıştırma kabına yumurtaları kıralım.
  2. 1 tatlı kaşığı tuz karıştıralım.
  3. Aldığı kadar un ek edilerek yoğurun. 10 dk dinlendirelim. 10 tane beze oluyor.
  4. Hepsini tek tek açalım.
  5. Öbür taraftan iç malzemeyi hazırlayalım bir kaba peyniri ezelim.
  6. Üzerine maydanoz doğrayın.
  7. Büyük bir tencere su koyalım kaynayınca içine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip bi çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip kaynasın.
  8. Açtığımız yufkaları kaynayan suya atalım 5 dk kaynatalım soğuk su dolu bir kaba haşlanan yufka soğuk suya koyalım.
  9. Süzgeci zıt çevirip üzerine soğuk suda bekleyen yufka alınır.
  10. Süzgecin üzerine alınır.
  11. Yağlı kağıt serili tepsiye haşlanmadan bir tane yufka serilir.
  12. Üzerine sıvı yağ sürelim.
  13. Haşladığımız yufkayı teker teker 5 kata kadar seriyoruz.
  14. Her kat sıvı yağ sürelim.
  15. 5. Katta peynirli maydanoz harcını serelim.
  16. Tekrar tıpkı süreci üst 4 kata yapalım.
  17. Son katı haşlamıyorum üzerine sıvı yağ sürelim 200 derecede kesip fırına verelim. Afiyet olsun.
 
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt