Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 6 adet yumurta
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı un
- Peynir ya da kıyma
- Maydanoz
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve tuzu karıştıralım.Unu yavaş yavaş ekleyelim. (bir tahta kaşık yardımıyla karıştıralım. ).
- Yumuşak bir hamur elde edelim. ( ele yapışan bir hamur olacaktır. Çok fazla uğraşmayalım çünkü un eklemek gerekir bu sefer kıvamı bozulur. ).
- Hamurumuzu biraz unlayıp mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
- Yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- Büyük bir tencerede su kaynatalım içine bolca tuz ve yarım çay bardağı yağ ekleyelim. (belirli aralıklarla suyu değiştirelim yoksa su unlanır hamur yapışır. ).
- Büyük bir leğende de soğuk su hazırlayalım. ( suyumuz ılıdıkça değiştirelim. ).
- Bir tavada hamurların arasına süreceğimiz yazımızı eritelim.
- Bekleyen hamurumuzu açalım. (isterseniz birkaç tane açıp sonra haşlayıp döşeyebilirsiniz. ).
- Tepsimize yağlı kağıt serelim.
- Açtığımız ilk hamuru haşlamadan tepsimize serelim.
- Sonraki hamurları haşlayıp her katın arasına yağ gelecek şekilde serelim. (haşlama süresi 1’den 25’e kadar sayarak yapabilirsiniz. ) (ben açtığım hamurları dörde bölüp haşlıyorum parçalanmaması için. ).
- Bezelerin yarısını serdikten sonra araya iç harcımızı ekleyelim. ( kıyma ya da peynir harcımıza maydanoz dışında bir şey eklemeyelim. ).
- En üst hamurumuzu da serdikten sonra tavada kalan yağı üzerine sürelim.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirelim.
- Altının da kızardığına emin olunca fırından alalım.
- Üzerine kağıt havlu ve mutfak havlusu kapatıp 10 dakika dinlendirelim.Şimdiden afiyet olsun. ????.