Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Su Böreği

Su Böreği
0
17

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
su-boregi.jpg

Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 6 adet yumurta
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un
İç harcı için;
  • Peynir ya da kıyma
  • Maydanoz
Ara katlar için;
  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurta ve tuzu karıştıralım.Unu yavaş yavaş ekleyelim. (bir tahta kaşık yardımıyla karıştıralım. ).
  2. Yumuşak bir hamur elde edelim. ( ele yapışan bir hamur olacaktır. Çok fazla uğraşmayalım çünkü un eklemek gerekir bu sefer kıvamı bozulur. ).
  3. Hamurumuzu biraz unlayıp mandalina büyüklüğünde bezeler alalım.
  4. Yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  5. Büyük bir tencerede su kaynatalım içine bolca tuz ve yarım çay bardağı yağ ekleyelim. (belirli aralıklarla suyu değiştirelim yoksa su unlanır hamur yapışır. ).
  6. Büyük bir leğende de soğuk su hazırlayalım. ( suyumuz ılıdıkça değiştirelim. ).
  7. Bir tavada hamurların arasına süreceğimiz yazımızı eritelim.
  8. Bekleyen hamurumuzu açalım. (isterseniz birkaç tane açıp sonra haşlayıp döşeyebilirsiniz. ).
  9. Tepsimize yağlı kağıt serelim.
  10. Açtığımız ilk hamuru haşlamadan tepsimize serelim.
  11. Sonraki hamurları haşlayıp her katın arasına yağ gelecek şekilde serelim. (haşlama süresi 1’den 25’e kadar sayarak yapabilirsiniz. ) (ben açtığım hamurları dörde bölüp haşlıyorum parçalanmaması için. ).
  12. Bezelerin yarısını serdikten sonra araya iç harcımızı ekleyelim. ( kıyma ya da peynir harcımıza maydanoz dışında bir şey eklemeyelim. ).
  13. En üst hamurumuzu da serdikten sonra tavada kalan yağı üzerine sürelim.
  14. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirelim.
  15. Altının da kızardığına emin olunca fırından alalım.
  16. Üzerine kağıt havlu ve mutfak havlusu kapatıp 10 dakika dinlendirelim.Şimdiden afiyet olsun. ????.
Su Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt