Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına yoğurt ve tuzu ekleyip tuz eriyinceye kadar biraz karıştıralım. Akabinde öncelikle 1 bardak un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Geriye kalan unu yavaş yavaş ekleyip elimizle yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamda hafifçe ele yapışır kıvamda olsun ancak o denli çok yapış yapış olmasın tabiki.
- 3 -4 dakika yoğurduğumuz hamuru hiç beklemeden tezgah üzerine alıp 8 eşit kesime bölelim.
- Herbir parçayı elimizde yuvarlayıp beze yapalım. Hamuru açacağımız yeri biraz unlayıp 1 adet bezeyi alalım. Üzerine un serpip merdane ile tatlı tabağı büyüklükte açalım.
- Üzerindeki fazla unu silkeleyelim zira un pişerken yanıp berbat bir manzara ve duman çıkarıyor.
- Açtığımız hamuru bir bez üzerine bırakıp üzerinin kurumaması için örtelim ve geriye kalan bütün bezeleri bu biçimde açalım.
- Açma süreci bitince orta ateşte yağsız kızdırılmış tavaya 1 adet açtığımız hamuru bırakalım üzerinde minik baloncuklar oluşmaya başlayınca yaklaşık 20 saniye sonra başka yüzünü çevirelim ve kabarmasını bekleyelim.
- 20 saniye aralıklarla kabarıncaya kadar orta ara çevirebilirsiniz her bir lavaş yaklaşık 2 dakika da pişiyor.
- Pişen lavaşın üzerine pak bez örtelim ve geriye kalan bütün bezeleri bu formda pişirelim lavaşları ister dürüm ister kahvaltıda istediğiniz alanda kullanabilirsiniz afiyet olsun hoşçakalın.
Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı