Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar

Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar
0
70

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına yoğurt ve tuzu ekleyip tuz eriyinceye kadar biraz karıştıralım. Akabinde öncelikle 1 bardak un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  2. Geriye kalan unu yavaş yavaş ekleyip elimizle yoğurmaya başlayalım. Yumuşak kıvamda hafifçe ele yapışır kıvamda olsun ancak o denli çok yapış yapış olmasın tabiki.
  3. 3 -4 dakika yoğurduğumuz hamuru hiç beklemeden tezgah üzerine alıp 8 eşit kesime bölelim.
  4. Herbir parçayı elimizde yuvarlayıp beze yapalım. Hamuru açacağımız yeri biraz unlayıp 1 adet bezeyi alalım. Üzerine un serpip merdane ile tatlı tabağı büyüklükte açalım.
  5. Üzerindeki fazla unu silkeleyelim zira un pişerken yanıp berbat bir manzara ve duman çıkarıyor.
  6. Açtığımız hamuru bir bez üzerine bırakıp üzerinin kurumaması için örtelim ve geriye kalan bütün bezeleri bu biçimde açalım.
  7. Açma süreci bitince orta ateşte yağsız kızdırılmış tavaya 1 adet açtığımız hamuru bırakalım üzerinde minik baloncuklar oluşmaya başlayınca yaklaşık 20 saniye sonra başka yüzünü çevirelim ve kabarmasını bekleyelim.
  8. 20 saniye aralıklarla kabarıncaya kadar orta ara çevirebilirsiniz her bir lavaş yaklaşık 2 dakika da pişiyor.
  9. Pişen lavaşın üzerine pak bez örtelim ve geriye kalan bütün bezeleri bu formda pişirelim lavaşları ister dürüm ister kahvaltıda istediğiniz alanda kullanabilirsiniz afiyet olsun hoşçakalın.
Aşağıda görüntüsünü izleyin size yardımcı olur.

Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kaynar Suyla Yapılan Balon Pişi Mayasız Kabartma Tozu Kullanmadan Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kaynar su 200ml lik bardakla3 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un 300 gr. kadar2 çay kaşığı tuz2 çay kaşığı toz şeker Kızarmak için 2, 5 su bardağı sıvı yağ Kullandığım bardak ölçüsü 200ml...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Lavaş (Mayasız) Tanımı İçin Gereçler 500 gram un150 ml su100 ml süt2 yemek kaşığı sıvıyağTuz Lavaş (Mayasız) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tüm materyalleri yoğurma kabına koyup yoğuralım ve hiç dinlendirmeden mandalinadan biraz ufak bezelere ayıralım ( Benim hamurumdan 8 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Mayasız Kahvaltılık Balon Pişi Tanımı İçin Materyaller 2.5 su bardağı un (Undan una farklılık gösterebilir. azar azar ekleyerek koyalım.)1 çay kaşığı tepeleme tuz1 çay kaşığı tepeleme şeker1 su bardağı kaynar su (Ilıkta olabilir) Kızartmak için Yaklaşık 2.5 su bardağı yağ (Derin bir tavada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Tavada Yumuşacık Balon Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un1 su bardağı ılık süt (200 ml)1 su bardağı ılık su (200 ml)1 paket kuru maya (11 grm)3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı şeker1 yemek kaşığı tuz Üzerine sürmek için Tereyağ Tavada Yumuşacık Balon Bazlama Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Mayasız Lavaş Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un1,5 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı sıcak su Mayasız Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir kaba un ve tuzu alıp karıştıralım ortasına sıvı yağ ve sıcak su ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Hamuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt