Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Su ürünleri

Su ürünleri
0
100

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Beslenme, umumide açlık hissini bastırmak, canın çektiği besinleri yemek – içmek biçiminde bedellendirilmektedir. Halbuki vücudun muhtaçlık duyduğu 50’ye yakın çeşitte besin öğesi vardır. Beslenmede, besinlerin içerdiği protein, vitamin ve mineral üzere besin öğeleri büyük kıymet taşımaktadır. Etler; biyolojik pahası yüksek, âlâ kalite protein kaynağıdırlar. Ayrıyeten A ve mahsusen B öbeği vitaminleri ile demir, çinko, fosfor ve magnezyum mineralleri bakımından zengindirler.

Ehil ve istikrarlı beslenmede protein tüketiminin en az yarısının hayvansal kaynaklı olması önerilmektedir. Su eserleri; büyüme ve gelişme çağındaki evlatlar başta olmak üzere tüm bireyler için biyolojik pahası yüksek, güzel kalitede protein içermektedir. Ama protein içeren besinlerin birçok tıpkı hengamda yağ da içermektedir. Yapılan ilmî araştırmalarda kırmızı et yanına beyaz eti, mahsusen de su eserlerini tercih eden topluluklarda koroner kalp marazının daha az görüldüğü saptanmıştır.Bu nedenle beyaz et tüketimine öncelik tanınması; al et seçiminde koyun ve kuzu eti mahalline, az yağlı dana etinin tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır. Mahsusen tavuk ve hindinin beyaz eti, en yağsız et sınıfında taraf almaktadır. Tabi derilerinin yenilmemesi koşulu ile.

Doymuş yağların, kan kolesterol seviyesine tesiri yüksek kolesterollü diyetten daha ziyadedir. Beslenmede kolesterolden çok, yekun yağ ölçüsü ve doymuş yağ asitleri nispetine dikkat etmek gerekir. Su eserleri birden fazla etlere, kümes hayvanlarına velev balıklara nazaran daha az doymuş yağ içerir. Birebir devirde EPA ve DHA açısından uygun bir kaynaktır. Düzgün kalitede protein, niasin, E ve B12 vitamini ile iyot, çinko ve fosfor minerali açısından varlıklı olan su eserleri; münhasıran büyüme ve gelişme çağındaki bireyler için yararlı bir yiyecektir. Su eserleri; düşük yağ içerikleri ile, zayıflama diyeti uygulayan bireyler için de son kademe münasebetli, pratik, lezzetli, kolay hazırlanabilir, yüksek besin kıymetine sahip bir besin öbeğidir. Sağlıklı bireyler için haftada en az 2 sefer, kalp – damar illeti, hipertansiyon, karaciğer yağlanması üzere sıhhat meseleleri bulunan şahıslara de haftada 3 defa balık yahut karides üzere su eserlerini tüketmeleri önerilmektedir. Elbette kızartma süreçlerinde kaçınarak, ızgara yapma, buğulama yahut fırında pişirme tekniklerini kullanarak.

 

Similar threads

Beslenme, umumide açlık hissini bastırmak, canın çektiği besinleri yemek – içmek halinde kıymetlendirilmektedir. Halbuki vücudun gereksinim duyduğu 50’ye yakın çeşitte besin öğesi vardır. Beslenmede, besinlerin içerdiği protein, vitamin ve mineral üzere besin öğeleri büyük ehemmiyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
TAVUK ETİNDEKİ PROTEİN Beslenme, pek çok insan tarafından karın doyurmak, açlığı bastırmak, canın istediği besinleri tüketmek halinde tanımlanmaktadır. Halbuki vücudun muhtaçlık duyduğu kuvvet ve 50’ye yakın cinste besin öğesinin, ehil ve istikrarlı bir halde besinler yolu ile alınması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Karides, mahsusen Avrupa denizlerinde ve Kuzey Amerika kıyılarında yaşayan, kabuklular sınıfından bir eklembacaklıdır. Vücudu kalsiyum karbonattan meydana gelen bir zırhla örtülüdür. Gövdesi eklemli bir su eseridir. Su eserleri, uygun kalitede protein, A, B ve K vitaminleri ile iyot, fosfor ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Sağlıklı beslenme çerçevesinde temel besin hususlarından biri olan etler, hayvanların yenebilen kas dokularıdır. Beslenmede, besinlerin içerdiği protein, vitamin ve mineral üzere besin öğeleri büyük ehemmiyet taşımaktadır. Etler; biyolojik kıymeti yüksek, âlâ kalite protein kaynağıdırlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Ana sütü ve yumurta tüm besinler içerisinde en kaliteli proteine sahiptir. Yumurtada insan vücudunda sentezlenemeyen ve katiyen besinler ile dışarıdan alınması gerekli olan “elzem amino asitler” ehil ve istikrarlı ölçülerde bulunmaktadır. Sindirilebilirliği yüksek, tamamına yakını vücut...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
858,465Konular
981,141Mesajlar
29,533Kullanıcılar
TUNCAMMSon üye
Üst Alt