
Sucuk Sevenlere Farklı Bir Tanım Yeşil Biberli Sucuk Çorbası (Yapımı Çok Kolay
- 1 adet yeşil biber
- Sucuk (en az yarım su bardağı)
- 2 yemek kaşığı kavrularak esmerleşmiş un
- 1/2 (yarım) çay bardağı düğ(ince bulgur)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet et bulyon(tercihen olmasa da olur)
- 7 su bardağı su
Sucuk Sevenlere Farklı Bir Tanım Yeşil Biberli Sucuk Çorbası (Yapımı Çok Kolay
- Biber ve sucuk küçük küçük doğranır.
- Tencerimize sıvı yağ konur, kızınca da birinci biberler eklenir.
- Kavrulan biberlerin üzerine sucuk ve salça eklenip kavurma sürecine devam edilir.
- Damak tadınıza nazaran baharatları ve tuzu konur.
- Düğ ek edilip, karıştırılıp 6, 5 su bardağı su konur.
- Evvelden kavrulmuş 2 yemek kaşığı un ve yarım su bardağı su düzgünce çırpılıp, 15 dakika pişmiş olan çorbaya karıştırılarak eklenir.
- Et bulyon atacaklar bu esnada atabilirler.
- 5 dakika daha kısık ateşte pişirilip tenceremizin altı kapanır.
???? Unu yapışmaz tavada kısık yahut orta ateşte daima karıştırarak, yakmadan lakin rengi de beyazdan açık kahveye dönene kadar kavurarak elde ediyorum. Daha sonra soğuyunca kavanoza koyup kaldırıyorum. Muhtaçlık halinde bir çok çorbama hemencecik ekliyorum.
???? Dilerseniz az baharatlıda yapabilirsiniz, çorbamızda baskın tat sucuk oluyor.
???? Sucuğunuzun kalitesi çorbayı tesirler. Çemenli sucukla yaparsanız tadı efsane olur.