Sucuklu Ekmek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 500 gram un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
- 1 yemek kaşığı kuru maya (Yarım paket yaş maya)
- 2 adet domates
- 1 kase kaşar peyniri
- 1 kase doğranmış sucuk
- 2 adet sivri biber
Sucuklu Ekmek Tanımı Yapılışı
- Hamuru için materyalleri yoğurma kabına alıyoruz, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
- İç harcı için materyalleri doğrayıp bir kabın içine alıyoruz.
- Kaşar peynirini ek etmiyoruz.
- Mayalanan hamuru 3 modüle ayırıyoruz.
- Merdane yardımıyla açıyoruz, rulo biçiminde sarıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerini kapatıp 15-20 dk kadar dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurun ortasını bıçak yardımıyla kesiyoruz:
- Evvel kaşar peyniri, sonra iç harcı ek ediyoruz.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz, kahvaltılarda olağanüstü bir lezzet tavsiye ederim, afiyet olsun