
Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 4 su bardağı süt ( bardak ölçüsü 250 ml )
- 4 su bardağı un
- 100 ml sıvı yağ
- Tuz
- Büyük bir kase küçük küçük doğranmış sucuk
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuklu Kaşarlı Krep Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sucuğu uygun bir tavaya alıyoruz zeytinyağ ekleyip hafif kızartıyoruz.
- Daha sonra biber ve domatesleri küçük küçük doğrayıp ekliyoruz.
- Hafif sebzeler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Krep için; Malzemelerin hepsini uygun bir kaba alıyoruz mikserle 2-3 dk çırpıyoruz.
- Tavamızı ocağa alıyoruz sıvı yağla yağlayıp ocakta kızdırıyoruz .
- Daha sonra krep harcımızdan 1,5 çorba kepçesi tavamıza döküp hızlıca yayıyoruz arkalı önlü pişiriyoruz.
- Krepleri tamamladıktan sonra krebimizin orta kısmına sucuklu harçtan ve kaşar peyniri koyup bohça şeklinde katlıyoruz .
- Orta ateşte tavada böreklerimizi arkalı önlü kızartıp servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun ????.