Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı süt (ılık olacak)
- Yarım bardak yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 5 bardak un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 kaşık domates püresi ( yada domates salçası)
- Yarım kangal sucuk
- 150 gram kaşar peyniri
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam, çörek otu
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemelerini iyice yoğurun.
- Yarım saat üzerini streç filmle kapatıp bekliyoruz.
- Sucukları ince ince dilimliyoruz. Kaşarıda rendeleyelim.
- Salça yada domates püresini 2 kaşık sıvı yağda çözelim.
- Hamuru pide şeklinde açalım ister büyük ister küçük yapın nasıl isterseniz.
- Daha sonra salçalı sostan fırçayla sürüp önce sucukları dizip daha sonra kaşar peyniri serpiyoruz.
- Kenarlarından başlayıp kapatıyoruz.
- Tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı