elektronikci
FD Üye

Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5-3 su bardağına yakın un (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- 2 çay kaşığı instant maya
- 1.25 su bardağı ılık su
- Yumurta sarısı
- Tereyağı
- Kaşar peyniri veya mozeralla
- Sucuk dilimleri
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeler bir araya getirilir ve un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayacak yumuşak hamur elde edilir.
- Hamurun ağzı kapatılıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan 4 parça beze yapılır.
- Tek tek oval şeklinde açılır.
- Açılan hamurların ortasına kaşar peyniri eklenir ve kenarları kapatılıp ortasına sucuk dilimleri koyulur.
- Daha sonra kenarlarına yumurta sarısı sürülür ve 250 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra kenarlarına tereyağ sürülüp dilimlenip servis edilir.
Sucuklu Kaşarlı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı