Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sucuklu Kuru Fasülye Tarifi

Sucuklu Kuru Fasülye Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Sucuklu Kuru Fasülye Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı kuru fasülye
*2 paket karbonat
*Yarım kangal kadar sucuk
*1 adet küçük boy soğan
*45 adet taze (yeşil) soğan
*100 gram margarin
*1 çorba kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı pul biber
*2 çay kaşığı tuz

Sucuklu Kuru Fasülye Tarifi Yapılışı Bundan tam 15 sene önce çalıştığım bir iş yerinde öğle yemeklerimizi hazırlayan ve o zamanlar 70 yaşlarında olan bir teyzemiz vardı; Şükran teyze! Patronlarım Şükran teyzeyi bir türlü emekli etmiyorlardı onun yemeklerini yiyemeyecek olmayı düşünmek bile istemiyorlardı Allah’tan Şükran teyze zaten emekliydi ama hala çalışıyordu, yazık! Halen hayatta mı, bilmiyorum Umarım yaşıyordur, Allah sağlık, sıhhat versin inşallah!
Neyse, fazla uzatmayayım Kimseye lezzet sırlarını vermezdi ama ben yanına gide gele öğrenmeyi başarmış yegane insanlardanım mesela tariflerimde göreceğiniz “Özel Soslu Makarna onun tarifidir!
Bu tarif de öyle Bir kaç ön bilgi vererek tarife geçmek istiyorum
Not Biz fasülyemizi haşlamadan pişireceğiz çünkü vitamini içinde saklı kalsın istiyoruz Zaten geceden karbonatlı suda beklettiğimiz için haşlanmaya ihtiyacı da yok! Ayrıca yemeğimize kuru soğanla birlikte taze soğan özellikle yeşil kısımlarını koyacağız çünkü yemeğimiz kıvamını kendi versin ve daha lezzetli olsun istiyoruz!
Öncelikle bilindiği üzere fasülyelerimizi bir gece önceden suya koyup bekletmek gerekiyor ama sadece suya değil, karbonat eklenmiş suda bekletmemiz gerekiyor Çünkü fasulyenin bilindik gazına maruz kalmak istemeyiz, öyle değil mi?
Ertesi gün karbonatlı suda beklemiş olan fasülyelerimizi bol suda yıkayıp bir kenara alıyoruz ve başlıyoruz yemeğimizi pişirme aşamalarına geçmeye
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tenceremize alıyoruz ve yağını da ekleyerek başlıyoruz kavurmaya Soğanlar hafif pembeleştiklerinde yine yemeklik doğranmış taze soğanlarımızı ekliyoruz ve 1 dakikayı geçmemek şartıyla kavuruyoruz Hatta bir dakika bile çok çünkü taze soğanlarımızın yeşil kısımları renk değiştirmemeli! Hemen ardından iri küpler halinde doğradığımız sucuklarımızı tenceremize ekliyoruz ve sucukları kavurmaya başlıyoruz Amacımız sucukları tıpkı et gibi mühürlemek! Biraz kızarsınlar ki, fasülyelerimiz pişinceye kadar yemeğin içinde kalacaklarından yumuşayıp parçalanacak hale gelmesinler Sucuklarımız da kavrulduktan sonra sırasıyla salça, pul biber ve tuz da ekleyip karıştırarak tüm malzemelerimizin harmanlanmasını sağlıyoruz Son olarak kenarda bekleyen yıkanmış ve gazından arındırılmış fasülyelerimizi ekliyoruz ve tüm malzeme ile karıştırarak suyunu ekliyoruz Suyumuz sıcak olmalı ve yemeğimizin en fazla iki parmak üzerine çıkacak şekilde ayarlanmalı!
Yemeğimiz kısık ateşte kapağı hafiften açık şekilde 1 saat kadar ocakta kalacak Bu nedenle buharlaşıp, su kaybedecek Kıvamlı bir yemek için suyunu çok koymamakta fayda var Öyle ki bunu ayarlarken dikkat etmeniz gereken; yemeği karıştırırken malzemeleri zedelemeden karıştırabileceğiniz kadar olmalı, fasülyelerimiz havuz gibi suda yüzecekleri kadar fazla olmamalı!
Yemeğimizin suyunu da ayarladıktan sonra tenceremizin kapağını hafif aralık bırakıp, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz Ara ara karıştırarak kontrol ediyoruz ki, kıvamlı bir yemek elde etmiş olabilelim Yaklaşık 1 saat kadar ocakta kalması yeterli olacaktır ancak bu fasülyenizin cinsine göre değişiklik gösterebilir Bu nedenle son dakikalarda fasülyenizin pişip pişmediğini tadına bakarak test etmenizde fayda var! Yemeğimizin suyu da piştiğinde en fazla yemeğimizin seviyesine kadar inmiş olmalı, ideal kıvam bu olacaktır!
Ve işte, Şükran teyzenin meşhur Sucuklu Kuru Fasülyesi servise hazır! Şükran teyzemi de bu vesileyle saygıyla anıyorum Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun !
Not Not Aynı tarifi kuşbaşı et ile de deneyebilirsiniz, ben denedim çok lezzetliydi Ancak kuzu değil de dana eti kullanacak olursanız etleri önceden yarım saat kadar haşlayıp suyunu da yemeğe eklemenizi naçizane tavsiye ederim, saygılarımla Mutlu günler !
 

Similar threads

Kışlık Taze Fasülye Saklama Tarifi İçin Malzemeler *Taze Fasülye (istenilen miktarda) *Buzdolabı poşeti Kışlık Taze Fasülye Saklama Tarifi Yapılışı Sevgili dostlar! Bilinenin aksine ben taze fasülyeleri şimdi tarifini vereceğim şekilde kışa hazırlıyorum Bilirsiniz ya domatesle pişirerek ya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı kuru fasülye *1 adet soğan *1 yemek kaşığı domates salçası *Yarım tatlı kaşığı biber salçası *1 miktar sucuk *45 yemek kaşıgı zeytin yağı *Tuz *Yaklaşık 6 su bardağı sıcak su Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Merhaba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Mis Gibi Kuru Fasülye Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı kuru fasülye *Yarım yemek kaşığı biber salçası *Yarım yemek kaşığı domates salçası *Pul biber, karabiber, kimyon, tuz *1 adet soğan *Sıvı yağ Mis Gibi Kuru Fasülye Tarifi Yapılışı Fasülyelerimizi akşamdan suya ıslıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Etli Kuru Fasülye Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı kuru fasülye *500 gram et *1 soğan *1 kaşık biber salçası *1 kaşık domates salçası *1 tatlı kaşığı kimyon *1 çay kaşığı kara biber Etli Kuru Fasülye Tarifi Yapılışı Evet köy fasulyesine gelin nefis eti bol kuru fasülye Bir gecede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Malzemeler Yarım kilo taze fasülye 15 tane kadar yeşil biber 4 tane irice domates 1 kase yoğurt 56 diş sarımsak kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz Yapılışı Taze fasülyemizi fazla çekirdekli olmayan türünden alıyoruz ( ayşe kadın) Varsa yan kılçıklarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
858,505Konular
982,814Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt