elektronikci
FD Üye
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 100 gram sucuk (4 e bölün)
- Tuz
- Yarım çay bardağından az zeytinyağı
- 1 litre su
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatıp kabarmasını sağlayalım.
- Öncelikle soğanımızı güveç tenceremize alıp pembeleşsene kadar kavuralım. Ardından salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından akşamdan suda beklettiğimiz fasulyelerin suyunu süzüp güveç tenceremize ekliyeyim (ben kuru fasulye, nohut gibi bakliyatları haşlamadan yapıyorum. Haşlama sularının dökülmesi sonucu, vitamin ve mineral kaybına uğramadan, vitamini yemeğin içinde kalsın diye)
- Üzerine sucukları, tuzunu, suyunu ilave edip güveç veya tencerenin ağzını kapatalım.
- Kısık ateşte (ocağınızın en küçük gözünde )3 saat kadar kontrollü pişirelim. Afiyet olsun.