elektronikci
FD Üye
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı kuru fasulye (akșamdan ıslatılmış)
- 7-8 dilim sucuk
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3,4 adet kuru acı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 litre tre su
Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yağları tencereye alalım ,üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanları ekleyip kavuralım.
- Ardından kușbașı doğranmış sucukları ilave edip bir iki tur döndürelim .
- Salçasını ilave edip karıştıralım .
- Üzerine kuru fasulyeyi ekleyip biraz kavuralım.
- Suyunu, tuzunu ,baharatlarını ,acı biberleri ekleyip 1 saat kısık ateşte pişirelim.
- Suyunu çekerse ilave edebilirsiniz .
- Daha sonra ocaktan alalım sıcak sıcak güveç kaplara pay edip ,önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dk üzeri açık pişirelim.