Sucuklu Mis Üzere Kuru Fasulye Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 su bardağı evvelden ıslatılmış kuru fasulye
- 1 adet sucuk
- 1 er çay kaşığı kimyon, karabiber, pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Su
Sucuklu Mis Üzere Kuru Fasulye Tanımı Yapılışı
- Düdüklü tenceremize sıvı yağ alıp, kızmaya başlayınca sırasıyla doğranmış soğanlar, yeşil biber ve sucuk eklenir.
- Salçasını kokusu çıkana kadar kavurup evvelce ıslattığımız kurufasulyeler eklenir.
- Baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır. Baharatları kendi damak tadınıza nazaran eksiltip azaltabilirsiniz.
- Fasulyenin üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklenir. Yaklaşık 3 – 4 su bardağı kadar kullandım.
- Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp, orta ateşte, sesi çıktıktan sonra altını kısıp 25 dakika kadar pişirelim.
- Herkesin düdüklü tenceresi farklı müddetlerde pişirir. Kendi ayarlamanızı yapın. Cin biber turşusu ve sumaklı soğan salatası eşliğinde kurufasulyemizi yiyebiliriz. Deneyeceklere kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun.