Sucuklu Patates Pankeki Tanımı İçin Gereçler
- 250-300 gram patates püresi
- 2 büyük yumurta
- 50-60 ml süt
- 3 yemek kaşığı un (60 g)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 70-100 gram sucuk
- Sıvı yağ yahut zeytinyağ
Sucuklu Patates Pankeki Tanımı Yapılışı
- Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin.
- Soğuduktan sonra içerisine teker teker yumurtaları ve tuzu ekleyip çırpın.
- Sütü ve unu ek edin.
- Akışkan bir kıvam alana kadar çırpın çok sıvı ya da katı olmamalı.
- Tavaya biraz yağ ekleyin ve orta ateşte tavayı ısıtın.
- Kaşık yardımıyla patates karışımını yuvarlak ince formda dökün ve üzerine 1 tane sucuk yerleştirin.
- Ardını da çevirip kızartın ve peçete serili bir tabakta fazla yağını alıp servis edebilirsiniz.
- Dilerseniz yağsız tavada da pişirebilirsiniz. Afiyetler olsun.