Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sucuklu Patatesli Havuçlu Kapuska Yemeği

Sucuklu Patatesli Havuçlu Kapuska Yemeği
0
38

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
sucuklu-patetesli-havuclu-kapuska-yemegi.jpg

Sucuklu Patatesli Havuçlu Kapuska Yemeği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet küçük uzunluk beyaz lahana
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 150 gram dana sucuk
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz,tozşeker,toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2,5 subardağı su

Sucuklu Patatesli Havuçlu Kapuska Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Lahanayı küçük küçük doğrayalım yıkayalım süzgüye alalım. Patatesi, havucu soyalım, küçük küp doğrayalım.
  2. Biberlerin çekirdeğini çıkarıp küçük doğrayalım, sucuğun dış zarını soyup, iri küp doğrayalım soğanı soyup, yemeklik doğrayalım.
  3. Tencereye yağları koyalım soğanı koyup 2 dk kavuralım. Biberleri havucu patatesi ekleyip, karıştıralım, salçayı ek edelim tekrar karıştıralım.
  4. Lahanayı ekleyelim tekrar karıştıralım tuzu baharatı serpelim 5 dk kısık ateşte bu biçimde pişirelim sonra oda sıcaklığındaki suyu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım 30 dk bu türlü pişirelim.
  5. Öteki tarafta tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağı koyalım sucukları hafif kızartalım yemeğe ekleyip karıştıralım 10 dk bu halde pişirelim ocağa kapatalım servis tabağına alalım afiyet olsun.
  6. Not: Acı sevenler pulbiber ekleyip tüketebilir.
Sucuklu Patatesli Havuçlu Kapuska Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt