Sucuklu Patatesli Havuçlu Kapuska Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet küçük uzunluk beyaz lahana
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 150 gram dana sucuk
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz,tozşeker,toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2,5 subardağı su
Sucuklu Patatesli Havuçlu Kapuska Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanayı küçük küçük doğrayalım yıkayalım süzgüye alalım. Patatesi, havucu soyalım, küçük küp doğrayalım.
- Biberlerin çekirdeğini çıkarıp küçük doğrayalım, sucuğun dış zarını soyup, iri küp doğrayalım soğanı soyup, yemeklik doğrayalım.
- Tencereye yağları koyalım soğanı koyup 2 dk kavuralım. Biberleri havucu patatesi ekleyip, karıştıralım, salçayı ek edelim tekrar karıştıralım.
- Lahanayı ekleyelim tekrar karıştıralım tuzu baharatı serpelim 5 dk kısık ateşte bu biçimde pişirelim sonra oda sıcaklığındaki suyu verelim fokurdayınca ocağın altını kısalım 30 dk bu türlü pişirelim.
- Öteki tarafta tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağı koyalım sucukları hafif kızartalım yemeğe ekleyip karıştıralım 10 dk bu halde pişirelim ocağa kapatalım servis tabağına alalım afiyet olsun.
- Not: Acı sevenler pulbiber ekleyip tüketebilir.