Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Suda boğulmalarda ilk yardim uygulamasi

Suda boğulmalarda ilk yardim uygulamasi
0
119

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Suda boğulmalar genellikle kişinin paniğe kapılması sonucu meydana gelir ve boğulmaların büyük bir kısmı ne yazık ki kurtarma sırasında oluşur Yanlış müdahale öldürür

Her zamanki gibi ilk yardımın temel basamakları düzenli ve dikkatli olarak uygulanır
112’yi arayarak tıbbi yardım isteyin Bu esnada yerinizi ve olayı sakin bir şekilde karşı tarafa aktarın
Boğulan kişinin taşınması gerekiyorsa başı gövdesinden aşağıda kalacak şekilde durmalıdır Bu şekilde kusma durumda meydana gelebilecek akciğer zararını önleyebilirsiniz
Boğulmakta olan kişiyi sudan çıkartamıyorsanız nefesini kontrol edin Solunum yoksa zaman kaybetmeden sunu solunum uygulamalısınız Unutmayın nefes alış veriş dursa da kalp atışı devam eder
Sudan çıkartılan kişi yere sırt üstü yatırılmalıdır Hava yolu ve kan dolaşımı kontrol edilmeli, gerekli durumlarda temel yaşam desteği uygulanmalıdır
Kazazedenin üzerindeki ıslanmış kıyafetleri kuru ve sıcak örtülerle değiştirin
Kazazedenin vücudunda yaralanma olup olmadığını kontrol edin
112 acil yardım gelene kadar yaralının başından ayrılmayın

Similar threads

suda boğulmada birincil yardım,suda boğulmalar,suda boğulmalarda birincil destek nasıl yapılır,duman gaz boğulmasında birincil destek Suda Boğulma Suda boğulma oldukça sık görülen bir kazayla vefat nedenidir Yüzme bilenler de iyi tanımadıkları bölgelerde yüzerken dalga, akıntı ve hortum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Boğulmalar İcin İlk Yardım Bilgileri Boğulma ; akıntılarla baş edememe, halsizlik, yaralanmalar, soğuk, yosunlara takılma, su yutma gibi bazı olaylar sonucu kişinin paniğe kapılması sonucu gelişebilir Tatlı su; orneğin havuz ya da golde boğulma ile tuzlu suda, denizde boğulma mekanizmaları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Boğulmalar İçin Birincil Yardım Bilgileri Boğulma ; akıntılarla baş edememe, halsizlik, yaralanmalar, soğuk, yosunlara takılma, su yutma gibi bir takım olaylar sonucu kişinin paniğe kapılması sonucu gelişebilir Tatlı su; mesela havuz ya da gölde boğulma ile tuzlu suda, denizde boğulma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
#444B49 Verdana inheritBoğulmanın asıl manası çeşitli nedenler yüzünden vücuttaki dokuların oksijensiz kalmasıdır inheritSolunum yolunun tıkanması, zehirlenme, asılma, solunum kaslarının felç olması, kalp damar hastalıkları veya bunun gibi birçok rahatsızlık yüzünden inheritboğulma olayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Birincil yardım, Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık durumu görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini durdurmak amacıyla durum uygun, tıbbi malzeme aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt