bilgisayarci
FD Üye
Suffle Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- Alabildiği kadar un(akışkan kıvam olmalı)
- 2 yemek kaşık dolusu kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yada 2 paket sütlü yada bitter çikolata
- Pudra şekeri
Suffle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yumurta ve şekeri uygunca köpük köpük olup beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Sonra sıvı yağ ve süt ekleyip karıştırıyoruz.
- Kakao,kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Sonra un ekliyoruz birinci olarak 1 bardak ekleyin karıştırın sonra kıvamını kendiniz ayarlayın.
- Kapların yarısına kadar tek tek dökün.
- Ortasına sütlü yada bitter çikolata koyun ve üstüne yeniden kek karışımından azıcık döküp çikolataların üstünü kapatın.
- Fırında yapıcaksanız evvelce ısıtılmış 180 derece 13-15 dk ortası pişirin (fırın tepsisine kapları dizin ve fırın tepsisine su dökün)
- Tencerede yapıcaksanız şayet bir tencerenin yarısına kadar kapların uzunluğunu aşmıcak bir formda su doldurup kaynatın kaynattıktan sonra kapları koyun yavaş yavaş ve kapağını kapatın orta derece ateşte 13-15 dk pişirin.
- Piştikten sonra çok azıcık soğuduktan sonra üstüne dilerseniz pudra şekerini küçük çay süzgeci ile serpiştirebilirsiniz.Afiyet olsun.