
Sufle Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında olsun)
- 70 grm toz şeker (yarım çay bardağından biraz fazla)
- 100 gram bitter çikolata (sütlüde olabilir)
- 100 gram tereyağı
- 50 gram un
- 1 paket vanilya
- Biraz tereyağı
- Pudra şekeri
Sufle Tanımı Yapılışı
- Çikolata ve tereyağını benmari yordamı eritelim iğce karıştıralım kenara alalım.
- Yumurta ve toz şekeri vanilyayı yeterlice çırpalım üzerine benmari yolu erittiğimiz tereyağlı çikolata karışımını ek edelim düzgünce çırpalım
- Tel çırpıcı kullandım bu esnada en son unu ekleyelim son bir defa daha düzgünce karıştırın.
- Sufle kaselerini yağlayalım sufle harcını dört kaseye bölüştürelim.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında15 dakika pişirelim şayet farklı fırın kapları kullanırsanız pişirme müddeti değişebilir kıymetli olan suflenin üzeri kalıp tutacak kadar pişmesidir.
- Çok fazla pişirirseniz içi akışkan olmaz fırından çıkan sufleleri n üzerine pudra şekeri serpiştirelim afiye olsun deneyeceklere.