Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sultan 2. Abdülhamid'in duası

Sultan 2. Abdülhamid'in duası
0
90

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Sultan II Abdülhamid'in duası

Necip Fazıl Kısakürek'in hazırlamış oldugu Ulu Hakan II Abdülhamid Han adlı kitabında geçen bu duayı her tarafta hatırlatmakta avantaj görüyoruz İşte Abdülhamid Han'ın Duası;

Allahım helal etmiyorum!
Şahsımı değil, milletimi bu ışık halkası getirenlere, hakkımı helal etmiyorum!
Beni, benim için lif lif yolsalar, cımbız cımbız zerrelerimi koparsalar, sarayımı yaksalar, hanümanımı, hanedanımı söndürseler, çoluğumu gözümün önünde parçalasalar helal ederdim de Sevgili ’nin (SalAllahu Aleyhi ve Sellem) yolunda yürüdüğüm için beni bu ülkü getiren ve milletimi ateşe atan insanlara hakkımı helal etmem!
Allahım! Mukaddes isimlerine kurban olduğum Allahım!

Ya Âdil!
Bana “Kızıl Sultan adını takan ve devrilmem için ellerinden geleni yapan Ermenileri, acilen beni devirenlere parçalatıyorsun!
Bu cellatları da, kim bilir, kimlere parçalatacaksın?
Fakat yâ Rahman!
Adaletinle tecelli edersen hepimiz kül oluruz!
Bize acı!
Resûlünün, Sevgilinin, Kainatın Efendisinin nurunu kaydeder gibi olduğu için bu hale gelen millete, rahmetinle, fazlınla, lütfunla tecelli et!
Yâ Kâdir!
Kundaktaki yavruyu gagasına almış, kaçıran leş kuşunu düşürüp çocuğu kurtarmak ama senin kudretine sığabilir Leş kuşlarının gagasında kundak çocuğuna dönen milletimi kurtar Allahım!
Ya Ma ’bud !
Ömrümde tek vakit farz namazı kaçırdığımı hatırlamıyorum!
Fakat tek vakit namazım olduğunu iddiaya da nefsimde şiddet bulamıyorum!
Huzurunda eğileceğime kaskatı kalıyorum ve duada ruh teslim edeceğime yatağımda kıvranıyorum! Sana kulluk gösteremeyen bu kulunu affet Allahım!Eğer, yılları tesbih dizisince süren hükümdarlığımda Seni bir defa anabildim, Resûlüne bir lahza bağlanabildimse, duamı, o bir defa ve bir lahza yüzü suyu hürmetine kabul et!
Yâ Sübhan!
Şu titreyen elleri, Kıyamet gününde sana “Ümmetim, ümmetim! diye yalvaracak olan Habibinin eteğinde, şimdi “Milletim, milletim!diye dilenen bu ihtiyarın duasını geri çevirme! Milletimi evvelâ “Ba ’sü ba ’de ’lmevtsiz bir ölümle değil etmeye götüren sahte kurtarıcılar ve sahte kurtuluşlardan kurtar; ve ona bir gün gelecek kurtarıcıları, reel kurtuluşu nasib eyle!
Benim artık bu dünya gözüyle görebileceğim hiçbir saadet ümidim kalmadı
Hiç Olmazsa felâketi olsun bana daha pozitif görüntü Allahım!
Ayakta duramaz, haldeyim!
Vadem ne gün dolacak Allahım?
Necip Fazıl Kısakürek
(Yüce Hakan IIAbdülhamid Han)

*