resimli Sultan Aziz Boreği tarifi
Sultan Aziz boreği nasıl yapılır
Malzemeler :
300 gr lor peyniri
3 corba kaşığı tereyağı
100 gr kaşar peyniri
1 kg ıspanak
1 demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 tutam mercankoşk
7 Adet yumurta
8 corba kaşığı zeytinyağı
2 corba kaşığı krema
3,5 su bardağı un
Tuz ,
Karabiber
imagessultanazizboregitarifiresimli5ad4377a25d23
yemeğinin hazırlanışı:
Elenmiş unun ortasını havuz gibi acıp tuz ve 3 corba kaşığı zeytinyağını ilave edin Hamuru yoğurup biri daha buyuk 20 eşit parcaya bolun Hepsini tek tek yuvarlayıp bir tabağa dizin ve uzerini nemli bezle ortun
Ispanakları temizleyip tuzlu suda haşlayın Suyunu suzup ince ince doğrayın Bir tavaya 2 corba kaşığı tereyağı ve 2 corba kaşığı zeytinyağı koyup ıspanak, doğranmış maydanoz ve sarımsağı ilave edin Hızlı ateşte 5 dakika kavurun Ateşten alıp uzerine kaşar rendesi, mercankoşk, tuz ve karabiber serpiştirip karıştırınLor peynirini ezip tel suzgecten gecirin Bir tutam tuz ve 2 corba kaşığı krema ilave ederek karıştırın
Bezelerden birini ince bir yufka halinde acıp yağlanmış fırın tepsisisine serin Uzerine fırcayla zeytinyağı surun 9 adet yufkayı aynı işlemi tekrarlayarak kat kat doşeyin Son katın uzerine ıspanaklı karışımı dokerek spatula ile yayın Uzerini bir yufka ile ortup yağ surun ve lor peynirli karışımı spatula ile yayarak doşeyin
İyice yıkanıp kurulanmış bir yumurtanın sivri ucunu batırarak lor peynirli karışımın uzerine birisi ortada diğerleri cevresinde olmak uzere 7 tane cukur acın Uzerine bir yufka serip yağ surun Aynı yumurtayı kullanarak bu kez yufkanın uzerinden bastırarak cukurları belirginleştirin Yumurtaları tek tek bu cukurlara kırın Ancak her yumurtanın kabuğunda kalan beyazını ortadaki cukura akıtın Boylece yanlardaki cukurlarda yumurta sarıları, ortadaki cukurda ise akları olacak
Yumurtaların uzerine kalan erimiş tereyağını gezdirip yufka ile ortun Uzerini yağlayıp kalan tum hamur bezelerini acıp yufkaları aynı şekilde kat kat doşeyin Buyuk olan hamur bezesini ise bırakın İri hamur bezesini tepsinin dışına taşacak buyuklukte acın Tepsinin uzerine kapatıp dışına taşan fazlalıkları bıcakla kesin Kenarlarını alta kıvırın Uzerine bıcak ucu ile dekoratif desenler cizip artan yufkalarla sac orgu deseni yaparak susleyin Cırpılmış yumurta sarısı surup onceden ısıtılmış kızgın fırına verin 1 saat kadar pişirip sıcak olarak servis yapın
Sultan Aziz boreği nasıl yapılır
Malzemeler :
300 gr lor peyniri
3 corba kaşığı tereyağı
100 gr kaşar peyniri
1 kg ıspanak
1 demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 tutam mercankoşk
7 Adet yumurta
8 corba kaşığı zeytinyağı
2 corba kaşığı krema
3,5 su bardağı un
Tuz ,
Karabiber
imagessultanazizboregitarifiresimli5ad4377a25d23
yemeğinin hazırlanışı:
Elenmiş unun ortasını havuz gibi acıp tuz ve 3 corba kaşığı zeytinyağını ilave edin Hamuru yoğurup biri daha buyuk 20 eşit parcaya bolun Hepsini tek tek yuvarlayıp bir tabağa dizin ve uzerini nemli bezle ortun
Ispanakları temizleyip tuzlu suda haşlayın Suyunu suzup ince ince doğrayın Bir tavaya 2 corba kaşığı tereyağı ve 2 corba kaşığı zeytinyağı koyup ıspanak, doğranmış maydanoz ve sarımsağı ilave edin Hızlı ateşte 5 dakika kavurun Ateşten alıp uzerine kaşar rendesi, mercankoşk, tuz ve karabiber serpiştirip karıştırınLor peynirini ezip tel suzgecten gecirin Bir tutam tuz ve 2 corba kaşığı krema ilave ederek karıştırın
Bezelerden birini ince bir yufka halinde acıp yağlanmış fırın tepsisisine serin Uzerine fırcayla zeytinyağı surun 9 adet yufkayı aynı işlemi tekrarlayarak kat kat doşeyin Son katın uzerine ıspanaklı karışımı dokerek spatula ile yayın Uzerini bir yufka ile ortup yağ surun ve lor peynirli karışımı spatula ile yayarak doşeyin
İyice yıkanıp kurulanmış bir yumurtanın sivri ucunu batırarak lor peynirli karışımın uzerine birisi ortada diğerleri cevresinde olmak uzere 7 tane cukur acın Uzerine bir yufka serip yağ surun Aynı yumurtayı kullanarak bu kez yufkanın uzerinden bastırarak cukurları belirginleştirin Yumurtaları tek tek bu cukurlara kırın Ancak her yumurtanın kabuğunda kalan beyazını ortadaki cukura akıtın Boylece yanlardaki cukurlarda yumurta sarıları, ortadaki cukurda ise akları olacak
Yumurtaların uzerine kalan erimiş tereyağını gezdirip yufka ile ortun Uzerini yağlayıp kalan tum hamur bezelerini acıp yufkaları aynı şekilde kat kat doşeyin Buyuk olan hamur bezesini ise bırakın İri hamur bezesini tepsinin dışına taşacak buyuklukte acın Tepsinin uzerine kapatıp dışına taşan fazlalıkları bıcakla kesin Kenarlarını alta kıvırın Uzerine bıcak ucu ile dekoratif desenler cizip artan yufkalarla sac orgu deseni yaparak susleyin Cırpılmış yumurta sarısı surup onceden ısıtılmış kızgın fırına verin 1 saat kadar pişirip sıcak olarak servis yapın