Sultan Kayığı (Beşamel Soslu Mükemmel Bir Tarif) Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet kabak
- Yarım kg kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Bir tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz ve karabiber
- Kaşar peyniri
Sultan Kayığı (Beşamel Soslu Kusursuz Bir Tarif) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları yıkayın ve bıçakla hafif soyarak temizleyin.
- Sonrasında kabakları uzunlamasına 2 ye bölün ve ortalarındaki çekirdekleri temizleyip çukur oluşturup çok az tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayın.
- Küp küp doğranmış soğanı kıymayı tereyağ ile birlikte tavaya alın ve kavurun sonrasında doğranmış biberi, domatesi, salçaları ve baharatları da ek edip kıymalı harç pişene kadar ocakta tutun.
- Beşamel sos için tereyağını eritin unu hafif kavurun ve hafif hafif sütünü ekleyerek karıştırın.
- Haşlanmış kabaklara pişirdiğimiz kıymalı harcı eşit ölçüde paylaştırın ve beşamel sosunu da üzerlerine döküp rendelenmiş kaşarı da üzerlerine serpiştirip fırında pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.