Sultan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 1 adet tavuk göğsü
- 3 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 su bardağı bezelye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 50 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Kaşar peyniri
Sultan Kebabı Tanımı Yapılışı
- Beşamel sosu için;Tereyağını eritiyoruz unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Sütü ekleyip en son tuzunu ve karabiberini ekleyip göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- İç harcı için;Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
- Tıpkı halde havuç ve domatesi doğrayalım akabinde tenceremize yağı koyup soğanları kavuralım.
- Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyelim.
- 1-2 dk kavurduktan sonra küp küp doğradığımız tavuk göğsünü ekleyelim.
- 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişmesini bekleyelim yaklaşık 3 dk da pişiyor.
- Akabinde havuç domates bezelyeyi ve karabiber tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Akabinde yufkalarımızı 4 eşit kesime bölüyoruz.
- 1 kaseye yufkamızı açıp içerisine hazırladığımız iç harcını koyuyoruz ve yufkayı kapatıyoruz.
- Yağlanmış borcama diziyoruz.
- Üzerine beşamel sosu döküp rendelediğimiz kaşar peynirini koyuyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz akabinde sıcak servis edebiliriz afiyet olsun ????