Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sultan Kebabı

Sultan Kebabı
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sultan-kebabi-9.jpg

Sultan Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yufka
İç harcı için ;
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 su bardağı bezelye
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Beşamel sosu için;
  • 50 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzerine
  • Kaşar peyniri

Sultan Kebabı Tanımı Yapılışı

  1. Beşamel sosu için;Tereyağını eritiyoruz unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  2. Sütü ekleyip en son tuzunu ve karabiberini ekleyip göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  3. İç harcı için;Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.
  4. Tıpkı halde havuç ve domatesi doğrayalım akabinde tenceremize yağı koyup soğanları kavuralım.
  5. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyelim.
  6. 1-2 dk kavurduktan sonra küp küp doğradığımız tavuk göğsünü ekleyelim.
  7. 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişmesini bekleyelim yaklaşık 3 dk da pişiyor.
  8. Akabinde havuç domates bezelyeyi ve karabiber tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  9. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  10. Akabinde yufkalarımızı 4 eşit kesime bölüyoruz.
  11. 1 kaseye yufkamızı açıp içerisine hazırladığımız iç harcını koyuyoruz ve yufkayı kapatıyoruz.
  12. Yağlanmış borcama diziyoruz.
  13. Üzerine beşamel sosu döküp rendelediğimiz kaşar peynirini koyuyoruz.
  14. Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz akabinde sıcak servis edebiliriz afiyet olsun ????
 
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt