![sultan-kebabi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/07/12/sultan-kebabi.jpg)
Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- 2 kesim tavuk göğsü
- 1 büyük uzunluk patates
- 1 büyük uzunluk havuç
- Tuz, karabiber, kimyon
- 1 yemek kaşığı salça (Biber ve domates salçası karışık)
- Kaşar peyniri (Üste)
- 2 kaşık tereyağı
- 2 kaşık un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Sultan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavukları yıkayıp sotelik doğrayalım. Sıvı yağ koyduğumuz tencerede soteleyelim 20 dakika kadar pişirelim.
- Öteki tarafta patates ve havucu küp küp doğrayıp kızartalım. Sonra tavuk olan tenceremize ekleyip karıştıralım. İç harcımız hazır.
- 1 yufkayı 4 e bölelim. Bir çorba kasesi içine çeyrek yufkayı koyalım, içine 2 kaşık harcı koyup kapatalım ve tepsiye karşıt çevirip koyalım.
- Beşamel sos için yağda un kavrulur. Süt koyulur çabucak çırpılır. Tuz ve karabiberi ekleyelim. Bu sosu bir tavada hazırlayıp yufkaların üzerlerine sürelim.
- Rendelenmiş kaşar da koyalım ve 180 derecede 20 dakika fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
.