Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sultan Kebabı

Sultan Kebabı
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
sultan-kebabi.jpg

Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yufka
  • 2 kesim tavuk göğsü
  • 1 büyük uzunluk patates
  • 1 büyük uzunluk havuç
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 yemek kaşığı salça (Biber ve domates salçası karışık)
  • Kaşar peyniri (Üste)
Beşamel Sos İçin
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Sultan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavukları yıkayıp sotelik doğrayalım. Sıvı yağ koyduğumuz tencerede soteleyelim 20 dakika kadar pişirelim.
  2. Öteki tarafta patates ve havucu küp küp doğrayıp kızartalım. Sonra tavuk olan tenceremize ekleyip karıştıralım. İç harcımız hazır.
  3. 1 yufkayı 4 e bölelim. Bir çorba kasesi içine çeyrek yufkayı koyalım, içine 2 kaşık harcı koyup kapatalım ve tepsiye karşıt çevirip koyalım.
  4. Beşamel sos için yağda un kavrulur. Süt koyulur çabucak çırpılır. Tuz ve karabiberi ekleyelim. Bu sosu bir tavada hazırlayıp yufkaların üzerlerine sürelim.
  5. Rendelenmiş kaşar da koyalım ve 180 derecede 20 dakika fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :).
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt