bilgisayarci
FD Üye
Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 kg küçük doğranmış et
- 1 adet havuç
- 2 adet soğan
- 1 bardak bezelye
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Pulbiber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ (Soğan vs için)
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt (Kıvamı koyulaşırsa ekleme yapılabilir)
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar rendesi
Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Küçük küçük doğranmış et haşlanır ve kenara alınır. Soğan yemeklik, havuç da küçük küçük doğranır. Yağ ile beraber tencereye alınır. Soğan ve havuç yumuşayana kadar kavrulur. Sonra salça eklenir ve bir iki çevrilir.
- Üzerine et ve bezelye ile 1 çay bardağı su eklenip bir iki taşım kaynatılır. Ben bezelyeyi konserve aldım. Suyunu biraz çektikten sonra altı kapatılır ve karabiber, pulbiber ve tuz eklenip son bir karıştırılır.
- Yufkalar 4 e bölünür ve bohça yapmak için çukur bir tabağa yayılır. Yufka içine etli harç konur ve kapatılır. Ters çevrilip borcam veya tepsiye dizilir. Şimdi beşamel sosunu yapacağız. Bu arada ben 2. 5 yemek kaşığı koydum etli harcı. Tam yetti.
- Küçük bir tencereye tereyağı alınır eritilir. Üzerine un eklenir ve un kokusu çıkana kadar 2-3 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur.
- Kavrulan un üzerine soğuk süt eklenir ve hızlıca karıştırılır. Koyulaşana kadar kaynatılır. En son tuz ve karabiber eklenip altı kapatılır.
- Bohçaların üzerine beşamel sos dağıtılır. En son kaşar rendesi de eklenip fırına atılır. Üzeri kızarana kadar pişse yeter. Afiyet olsuun ????????.