Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
İçi için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 3-4 adet kıl biber
- 1 küçük kapya biber
- 250 gram küçük küçük doğranmış ve haşlanmış kuşbaşı et
- 1 kase minik doğranmış mantar
- 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
- 1 adet doğranmış domates
- Tuz, karabiber, pul biber, nane, kekik(sevdiğiniz baharatlar)
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yufka
- 2 adet dilimlenip kızartılmış patlıcan
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavaya yağları alalım.
- Soğan ve sarımsağı ekleyip 3-4 dk kavuralım.
- Biberleri de ekleyip yumuşayana kadar kavuralım.
- Haşlanmış etleri ve mantarları da ekleyelim.
- Mantarlar yumuşayınca salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Domatesleri, baharatları ve maydanozu da ekleyip tavanın kapağını kapatalım.
- Suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Beşamel sos için tereyağını tavaya alıp eritelim. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütü yavaş yavaş ekleyip daima karıştırarak pişirelim. Yoğunlaşınca olmuş demektir.
- Tencere kapağı ile yufkadan yuvarlaklar çıkaralım.
- Bir kaseye yufkayı koyup içine patlıcan dilimleri dizelim.
- İç harçtan doldurup tekrar patlıcan dizelim.
- Yufkayı kenarlarından kapatıp aksi çevirerek kaseden çıkaralım ve fırın kabına yerleştirelim.
- Beşamel sosu yufkaların her yerine gelecek biçimde yayalım.
- Üzerine kaşar peynir ve toz kırmızı biber serpiştirelim.
- Evvelce ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun❤Beni instagramdan takip etmeyi unutmayın ❤.