![sultan-kebabi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/24/sultan-kebabi.jpg)
Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yufka
- 1 bütün tavuk göğsünün yarısı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 tatlı kasığı domates salçası
- 500 gram garnitür
- 1 su bardağı su
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- Kekik
- 2 kaşık tereyağı
- Azcık sıvı yağ
- 2 kaşık un
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar
Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yufkaları 4 eşit modüle böl. Bir tavaya soğanı alalım ve kavuralım. Tavukları kuşbaşı doğrayıp ekleyelim ve kavuralım. 1 domates rendeleyelim. 1 bardak suyla birlikte tavukların üzerine dökelim. Salçayı ekleyelim.
- Biraz kaynadıktan sonra garnitürün suyunu süzüp tavukların üzerine dökelim. Baharatları ekleyip suyu çekip domates suyu kalana kadar pişirelim.
- Bir kaseye 2 üçgen yufka alıp yuva yapalım o yuvanın içine pişen bezelyeli harçtan koyalım ve kapatalım. Yağlı tepsiye aksi çevirip koyalım.
- Beşamel sosu için; yağın içine un alıp kavuralım. Süt tuz ve karabiber ekleyip süratlice karıştıralım. Topaklanmasın.
- Beşamel sosu hazırladığımız topların üzerine yayıp, sürelim. Her yerine gelsin. Böylelikle çabucak pişirilmeyecekse streçleyip bir mühlet buz dolabında bekletilebilir.
- Çabucak pişirilecekse beşamel sosu sürünce 15 dakika o denli pişirip çıkardıktan sonra kaşar ekleyip tekrar fırında pişirelim. Kaşarlar kızarınca çıkaralım ve afiyet olsun.