Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sultan Kebabı

Sultan Kebabı
0
23

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
sultan-kebabi.jpg

Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet yufka
  • 1 bütün tavuk göğsünün yarısı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kasığı domates salçası
  • 500 gram garnitür
  • 1 su bardağı su
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kekik
Beşamel sos için;
  • 2 kaşık tereyağı
  • Azcık sıvı yağ
  • 2 kaşık un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
En üst gereç;
  • Kaşar

Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yufkaları 4 eşit modüle böl. Bir tavaya soğanı alalım ve kavuralım. Tavukları kuşbaşı doğrayıp ekleyelim ve kavuralım. 1 domates rendeleyelim. 1 bardak suyla birlikte tavukların üzerine dökelim. Salçayı ekleyelim.
  2. Biraz kaynadıktan sonra garnitürün suyunu süzüp tavukların üzerine dökelim. Baharatları ekleyip suyu çekip domates suyu kalana kadar pişirelim.
  3. Bir kaseye 2 üçgen yufka alıp yuva yapalım o yuvanın içine pişen bezelyeli harçtan koyalım ve kapatalım. Yağlı tepsiye aksi çevirip koyalım.
  4. Beşamel sosu için; yağın içine un alıp kavuralım. Süt tuz ve karabiber ekleyip süratlice karıştıralım. Topaklanmasın.
  5. Beşamel sosu hazırladığımız topların üzerine yayıp, sürelim. Her yerine gelsin. Böylelikle çabucak pişirilmeyecekse streçleyip bir mühlet buz dolabında bekletilebilir.
  6. Çabucak pişirilecekse beşamel sosu sürünce 15 dakika o denli pişirip çıkardıktan sonra kaşar ekleyip tekrar fırında pişirelim. Kaşarlar kızarınca çıkaralım ve afiyet olsun.
Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,178Mesajlar
30,116Kullanıcılar
Selim1717Son üye
Üst Alt