
Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yufka
- 400 gram bonfile tavuk
- 1 adet patlıcan (Patlıcanlar kızartılacak)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet biber
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Kaşar peyniri
Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Patlıcanlar kızarınca kenara alıyoruz.
- Başka bir tencerede soğanı ve biberi kavuruyoruz. Akabinde biraz salça ile de kavurup tavukları ekliyoruz.
- Tavukların rengi dönene kadar pişirdikten sonra patlıcanları da üzerine ekleyip pişiriyoruz.
- Tavuklar pişince yufkamızı dörde bölüp her bir parçayı geniş bir kasenin içine yatırıp içine hazırladığımız iç malzemeyi koyup etrafını kapatıyoruz (Böyle 4 tane çıkıyor) yaptıklarımızı yağladığımız fırın tepsimize diziyoruz.
- Üzerine hazırladığımız beşamel sosu (Tereyağı eritilir,un kokusu çıkana kadar kavrulur, süt eklenerek koyu bir kıvam elde edilir) dökülür.
- Evvelden ısıtılmış 190 derecelik fırına atılır. Yufkalar pembeleşince üzerlerine kaşar peyniri konulur. Uygunca eriyince fırından alınır. ????. Afiyet olsun. ????????.