Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sultan Kebabı

Sultan Kebabı
0
29

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
sultan-kebabi.jpg

Sultan Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yufka
  • 400 gram bonfile tavuk
  • 1 adet patlıcan (Patlıcanlar kızartılacak)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sosu için;
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle patlıcanları küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Patlıcanlar kızarınca kenara alıyoruz.
  2. Başka bir tencerede soğanı ve biberi kavuruyoruz. Akabinde biraz salça ile de kavurup tavukları ekliyoruz.
  3. Tavukların rengi dönene kadar pişirdikten sonra patlıcanları da üzerine ekleyip pişiriyoruz.
  4. Tavuklar pişince yufkamızı dörde bölüp her bir parçayı geniş bir kasenin içine yatırıp içine hazırladığımız iç malzemeyi koyup etrafını kapatıyoruz (Böyle 4 tane çıkıyor) yaptıklarımızı yağladığımız fırın tepsimize diziyoruz.
  5. Üzerine hazırladığımız beşamel sosu (Tereyağı eritilir,un kokusu çıkana kadar kavrulur, süt eklenerek koyu bir kıvam elde edilir) dökülür.
  6. Evvelden ısıtılmış 190 derecelik fırına atılır. Yufkalar pembeleşince üzerlerine kaşar peyniri konulur. Uygunca eriyince fırından alınır. ????. Afiyet olsun. ????????.
Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt