Sultan Keşkulu Tarifi
Resimli Sultan Keşkulu Tarifi Resimli
Malzemeler
1 cay fincanı badem (kabuksuz)
1 cay fincanı şeker
14 cay fincanı pirinc unu
2 cay fincanı sut
1 kaşık antepfıstığı (tuzsuz)
imagessultankeskulutarifiresimli5ad3fc5a5463d
Hazırlanışı
1 fincan sut, şeker ve havanda dovulup toz haline getirilmiş bademler bir tencerede orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar iyice karıştırılır Ateşten indirildikten sonra bademlerin şişmesi icin 20 dakika kadar ustu kapalı bırakılır İnce bir kevgirle suzuldukten sonra yeniden tencereye konur, kalan sutle pirinc unu da ilave edilerek karıştırılır Hafif ateşte 15 dakika karıştırılarak koyulaşıncaya kadar bırakılır Karışım, daha kalınca delikli bir kevgirden kaşıkla bastırılarak suzulur, kaselere aktarılır Biraz soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat bırakılır İnce doğranmış antepfıstığı, badem ve nar taneleri ile uzeri suslenir, servis yapılır
Resimli Sultan Keşkulu Tarifi Resimli
Malzemeler
1 cay fincanı badem (kabuksuz)
1 cay fincanı şeker
14 cay fincanı pirinc unu
2 cay fincanı sut
1 kaşık antepfıstığı (tuzsuz)
imagessultankeskulutarifiresimli5ad3fc5a5463d
Hazırlanışı
1 fincan sut, şeker ve havanda dovulup toz haline getirilmiş bademler bir tencerede orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar iyice karıştırılır Ateşten indirildikten sonra bademlerin şişmesi icin 20 dakika kadar ustu kapalı bırakılır İnce bir kevgirle suzuldukten sonra yeniden tencereye konur, kalan sutle pirinc unu da ilave edilerek karıştırılır Hafif ateşte 15 dakika karıştırılarak koyulaşıncaya kadar bırakılır Karışım, daha kalınca delikli bir kevgirden kaşıkla bastırılarak suzulur, kaselere aktarılır Biraz soğuduktan sonra buzdolabında 1 saat bırakılır İnce doğranmış antepfıstığı, badem ve nar taneleri ile uzeri suslenir, servis yapılır