Sultan Sarma Tarifi İcin Malzemeler
*1 litre sut
*1 su bardağı + ceyrek su bardağı şeker
*6 corba kaşığı nişasta tepeleme olmayacak şekilde
*4 corba kaşığı un tepeleme olmayacak şekilde
*2 dolu yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*50 gr margarin
Uzeri icin;
*1 paket krem şanti
*Krem şanti icin 1 su bardağı sut
*Hindistan cevizi
Sultan Sarma Tarifi Yapılışı Muhallebi icin margarin ve tereyağı haric tum malzemeleri tencerede cırpıcı yardmıyla karıştıralım
Ocağın altını acıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim
Kaynayıp goz goz olunca altını kapatalım icine tereyağı ve vanilya ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım
Bir borcama veya tepsiye acık yer kalmayacak şekilde hindistan cevizini serpelim
Sonra muhallebiyi borcamın icine dağıtalım
Hepsini tencereyle boşaltılması hindistan cevizinin kaymasına sebep olacaktır
O yuzden az az yayıyoruz
Bir kaba krem şanti ve sutu alıp cırpalım Krem şantiyi muhallebinin uzerine dokup yayalım Dolapta dinlendirdikten sonra dikdortgen şeklinde uzunca dilimler keselim ve dilimleri saralım
Afiyet olsun
*1 litre sut
*1 su bardağı + ceyrek su bardağı şeker
*6 corba kaşığı nişasta tepeleme olmayacak şekilde
*4 corba kaşığı un tepeleme olmayacak şekilde
*2 dolu yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*50 gr margarin
Uzeri icin;
*1 paket krem şanti
*Krem şanti icin 1 su bardağı sut
*Hindistan cevizi
Sultan Sarma Tarifi Yapılışı Muhallebi icin margarin ve tereyağı haric tum malzemeleri tencerede cırpıcı yardmıyla karıştıralım
Ocağın altını acıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim
Kaynayıp goz goz olunca altını kapatalım icine tereyağı ve vanilya ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım
Bir borcama veya tepsiye acık yer kalmayacak şekilde hindistan cevizini serpelim
Sonra muhallebiyi borcamın icine dağıtalım
Hepsini tencereyle boşaltılması hindistan cevizinin kaymasına sebep olacaktır
O yuzden az az yayıyoruz
Bir kaba krem şanti ve sutu alıp cırpalım Krem şantiyi muhallebinin uzerine dokup yayalım Dolapta dinlendirdikten sonra dikdortgen şeklinde uzunca dilimler keselim ve dilimleri saralım
Afiyet olsun