Sultan Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta
- 1 Türk kahvesi fincanı un
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Varsa 2 adet muz
- 1 tekli paket petibör bisküvi
- 1 çay kaşığı tarçın
Sultan Sarması Tanımı Yapılışı
- İlk olarak bisküvi ve tarçın robota alınarak çekiyoruz.
- Büyük fırın tepsisinin üzerine eşit şekilde serpip bir kenara alıyoruz.
- Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve kakao alarak karıştırıyoruz.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya da ekleyip karıştırıyoruz.
- Hazırlanan muhallebiyi dikkatlice bisküvilerin üzerine eşit biçimde döküyoruz.
- Kaşık yada spatula ile düzelterek soğumaya bırakıyoruz.
- İyice soğuduğunda krem şantiyide hazırlayıp üzerine eşit biçimde sürüyoruz.
- Krem şantinin erimemesi için muhallebinin yeterlice soğumuş olması gerekir.
- Akabinde 3 parmak enliliğinde 1 karış uzunluğunda olacak formda dilimliyoruz.
- Rulo şeklinde sarılacağı için uzun dilimler olmalıdır. İcine varsa eğer muz dilimleri koyabilirsiniz.
- Bir kenarından kaldırılarak dikkatlice sarıp servis tabağına alıyoruz.
- Üzerini ben eritilmiş çikolata süsledim. Varsa hazır sos ile de süslemesini yapabilirsiniz.
- Şayet çatlama olursa çekilmiş bisküviye çatlayan yerlerini bulayıp çatlak kısımları kapatabilirsiniz. Bende olmadı çatlama fakat bu tıp yorumlar çok alıyorum bazen.