Sultan Sarması Tanımı İçin Materyaller
Kek İçin
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı yağ
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yaklaşık 3 su bardağı un
- 2 paket kremşanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 paket çikolatalı puding
- 4 su bardağı süt
- Pasta süsleri
Sultan Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak keki yapılır yumurta ve şeker uygunca çırpılır.
- Yağ süt kabartma tozu vanilya eklenilir ve çırpılır.
- Kakao ve un denetimi bir biçimde eklenilir.
- Yağlanmış borcama dökülerek yaklaşık yarım saat pişirilir.
- Kek fırındayken çikolatalı puding yapılır.
- Puding için süt ve puding tencereye alınarak kısık ateşte pişirilir göz göz kaynayınca ocaktan alınır üzeri kabuk tutmaması için tencerenin kapağı kapatılır.
- Kremşanti için soğuk süt ile toz kremşanti 3 4 dakika mikser ile düzgünce çırpılır.
- Sıcaklığı geçen keki elle toz haline getirilir üzerine 3 kepçe puding dökülerek güzelce yoğurulur.
- Masaya streç sinema sererek bir portakal büyüklüğünde kekten alıp merdane yardımı ile çok kalın olmayacak halde düzeltilir.
- Üzerine hazırlamış olduğunuz kremşantiyi sürerek sterç sinema yardımı ile sarılır ve rulo biçiminde servis tabağına alınılır.
- Üzerine kalan puding dökülür ve pasta süsleri ile süslenilir.
- Dolapta uygunca dinlendikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Benim bütün gereçlerden 4 rulo çıktı.