Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- Hindistan cevizi
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fırın tepsisine bolca hindistan cevizi ile kaplayalım.
- Tencereye vanilya ve margarin hariç, bütün malzemeleri koyulaşana kadar kaynatalım, koyulaşan muhallebiye margarin ve vanilyayı ilave edelim.
- Daha sonra 3-4 dakika mikserle çırpalım ardından dikkatli bir şekilde hindistan cevizli tepsiye ince bir tabaka halinde yayalım. Sonra kremşantiyi hazırlayalım soğuyan muhallebimizin üzerine tüm tepsiyi kaplayacak şekilde kremşantiyi yayalım.
- 1-2 saat buzdolabında dinlendikten sonra enlemesine 1 dilim keselim uzunlamasına 4 dilim olacak şekilde toplam 8 dilim şekilde keselim.
- Dikkatli bir şekilde rulo yapalım ve servis edebilirsiniz. . Deneyecek arkadaşlar’a şimdiden afiyet ????????.