Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 400 g tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı hindistan cevizi
- 2 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 6 su bardağı un
- 5 su bardağı toz şeker
- 7 su bardağı su
- 1 limon suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı mavi haşhaş
- Fındık
Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.
- Bir tencereye toz şeker ve suyu alarak karıştıralım, ardından şerbeti kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra şerbetimize limon suyunu ilave ederek 10 dakika kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra şerbetimizi soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, hindistan cevizi, irmik, vanilya ve kabartma tozunu alarak yoğurmaya başlayalım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım.
- Hazırladığımız ceviz büyüklüğündeki tatlıları önce süte batıralım sonra her tarafını mavi haşhaşa bulayalım.
- Zeytinyağlı tepsiye ya da pişirme kağıdına tatlılarımızı yerleştirelim, sonra orta yerlerine fındık koyalım.
- Önceden ısıttığımız 170° fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra tatlılarımızı 3 dk bekletip, soğuyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim.
- Şerbetini tamamen çektikten sonra haşhaşlı sultan tatlımızı afiyetle yiyebilirsiniz.