Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı
0
58

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sultan-tatlisi.jpg

Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 400 g tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 adet yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 6 su bardağı un
Şerbeti için;
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 7 su bardağı su
  • 1 limon suyu
Üzeri için;
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı mavi haşhaş
  • Fındık

Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım.
  2. Bir tencereye toz şeker ve suyu alarak karıştıralım, ardından şerbeti kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra şerbetimize limon suyunu ilave ederek 10 dakika kaynatalım.
  4. Kaynadıktan sonra şerbetimizi soğumaya bırakalım.
  5. Hamuru için; yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, hindistan cevizi, irmik, vanilya ve kabartma tozunu alarak yoğurmaya başlayalım.
  6. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  7. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım.
  8. Hazırladığımız ceviz büyüklüğündeki tatlıları önce süte batıralım sonra her tarafını mavi haşhaşa bulayalım.
  9. Zeytinyağlı tepsiye ya da pişirme kağıdına tatlılarımızı yerleştirelim, sonra orta yerlerine fındık koyalım.
  10. Önceden ısıttığımız 170° fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  11. Fırından aldıktan sonra tatlılarımızı 3 dk bekletip, soğuyan şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekinceye kadar dinlendirelim.
  12. Şerbetini tamamen çektikten sonra haşhaşlı sultan tatlımızı afiyetle yiyebilirsiniz.
Sultan Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt