Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sulu Bamya

Sulu Bamya
0
25

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
sulu-bamya.jpg

Sulu Bamya Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo bamya
  • 300 gram az yağlı et
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4-5 diş sarımsak (arzuya nazaran belirlenebilir)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Sıvıyağ
  • Tuz

Sulu Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yemeklik doğranan et evvel suyunu çekene kadar kısık ateşte kavrulur.
  2. Suyunu çeken ete sıvı yağ eklenip kavrulmaya devam edilir.
  3. İnce ince doğranmış soğanlar da ek edilerek bir iki taşım daha kavrulur.
  4. Yemeklik doğranan domatesler eklenir ve üzerine ayıklanmış bamyalarda eklenir.
  5. Bir yemek kaşığı salça ve 1 litre kadar su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  6. Yemeğimiz piştikten sonra farklı bir kasede ezdiğimiz sarımsaklar ve kuru nane eklenir.
  7. Ben düdüklü tencerede 15 dakika daha yemeğimi pişirdim.
Afiyet olsun.

Sulu Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,152Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt