![sulu-bamya.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/02/sulu-bamya.jpg)
Sulu Bamya Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo bamya
- 300 gram az yağlı et
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 4-5 diş sarımsak (arzuya nazaran belirlenebilir)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Sıvıyağ
- Tuz
Sulu Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yemeklik doğranan et evvel suyunu çekene kadar kısık ateşte kavrulur.
- Suyunu çeken ete sıvı yağ eklenip kavrulmaya devam edilir.
- İnce ince doğranmış soğanlar da ek edilerek bir iki taşım daha kavrulur.
- Yemeklik doğranan domatesler eklenir ve üzerine ayıklanmış bamyalarda eklenir.
- Bir yemek kaşığı salça ve 1 litre kadar su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Yemeğimiz piştikten sonra farklı bir kasede ezdiğimiz sarımsaklar ve kuru nane eklenir.
- Ben düdüklü tencerede 15 dakika daha yemeğimi pişirdim.
Sulu Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı