Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sulu Börek

Sulu Börek
0
59

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Sulu Börek Tanımı İçin Malzemeler


İç harcı için;
  • 300 gram et
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı reyhan
  • Tuz
Hamur için;
  • 4 su bardağı un
  • 5 su bardağı su
Sosu için;
  • 1 kaşık iç harcından
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tane domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 4 diş sarımsak
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Sulu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamuru yoğuruyoruz unu ve suyu karıştırarak yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Hamurumuz dinlenmeye alıp iç harcı yapıyoruz.
  3. Öncelikle etimizi alıp kavuruyoruz daha sonra soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Margarin ve sıvı yağı ekliyoruz.
  5. Karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.
  6. Reyhan ve tuzu da ekleyip kavuruyoruz.
  7. Hazır olan iç harcı biraz soğumaya alıyoruz.
  8. Daha sonra hamurdan 4 yumak çıkacak biçimde unlayıp açıyoruz.
  9. 1 çay bardağı yardımı ile oval biçimler yapıp içine bir çay kaşığı iç harçtan bırakıp kapatıyoruz 4 yumağı bu biçimde yapıp bir tepsiye un serpip diziyoruz.
  10. Sosu için;Malzemeleri sırasıyla bırakıyoruz iç harç, salça, domates rendesi ekliyoruz.
  11. Nane, tuz, sarımsak ve su ekleyelim sonra yaptığımız küçük börekleri yaptığımız sosun içine bırakıp pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.
Sulu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sulu Börek (Kıymalı Ve Peynirli) Tanımı İçin Materyaller 5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz2 adet yumurtaSu İçi için Yarım çay bardağı zeytin yağıYarım kilo kıyma1 kuru soğan3 dış sarımsakKırmızı biberPul biberReyhanTuz Peynirli iç için Köy peyniriMaydanoz Üzerine Sarımsaklı yoğurt2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Sulu Börek (Mantı) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ; 2 buçuk su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı su (yavaş yavaş eklenecek) İçi için; 250 gram kıyma1 tane küçük kuru soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kuru reyhan (isteğe bağlı)1 çay kaşığı pulbiber Pişirmek için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Mayasız Çiğ Börek (İçi Sulu Sulu Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un1.5 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı yoğurt İçi için; 250 gram az yağlı kuzu veya dana kıyma2adet soğan rendelenmiş suyu sıkılmış1 çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı pulbiber karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Maden Sulu Kaşarlı Puf Börek Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı maden suyu1 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç harcımız 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri100 gram rendelenmiş beyaz peynir Maden Sulu Kaşarlı Puf Börek Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Yoğurma kasenin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler 7 adet yufka İç harcı için; 5/6 patates2 adet yumurta1,5 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ1 çay kaşığı karabiber1,5 çay kaşığı tuz1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber Üzeri için; SusamÇörek otu Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
858,476Konular
981,263Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt