Sulu Börek Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 300 gram et
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tutam karabiber
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- Tuz
- 4 su bardağı un
- 5 su bardağı su
- 1 kaşık iç harcından
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tane domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı nane
- 4 diş sarımsak
- 4 su bardağı su
- Tuz
Sulu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru yoğuruyoruz unu ve suyu karıştırarak yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamurumuz dinlenmeye alıp iç harcı yapıyoruz.
- Öncelikle etimizi alıp kavuruyoruz daha sonra soğanı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Margarin ve sıvı yağı ekliyoruz.
- Karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.
- Reyhan ve tuzu da ekleyip kavuruyoruz.
- Hazır olan iç harcı biraz soğumaya alıyoruz.
- Daha sonra hamurdan 4 yumak çıkacak biçimde unlayıp açıyoruz.
- 1 çay bardağı yardımı ile oval biçimler yapıp içine bir çay kaşığı iç harçtan bırakıp kapatıyoruz 4 yumağı bu biçimde yapıp bir tepsiye un serpip diziyoruz.
- Sosu için;Malzemeleri sırasıyla bırakıyoruz iç harç, salça, domates rendesi ekliyoruz.
- Nane, tuz, sarımsak ve su ekleyelim sonra yaptığımız küçük börekleri yaptığımız sosun içine bırakıp pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.