Sulu Kanat Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 800-1000 gr tavuk kanat/but/göğüs (tercihinize göre değişebilir)
- 1 adet soğan
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 6-7 tane arpacık soğanı
- 4-5 diş sarımsak
- 1 büyük patates
- Tuz
- Karabiber
Sulu Kanat Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı yemeklik doğrayıp yağda biraz kavuruyoruz ve salçayı ekliyoruz.
- Tavukları da ekleyip onlar da biraz kavrulunca 5-6 bardak kaynar su koyuyoruz.
- Tuz ve karabiber ekip hafif pişmeye bırakıyoruz.
- Tamamen pişmeden arpacık soğan ve sarımsakları bütün olarak yemeğe atıyoruz.
- Ardından küp küp doğradığımız patatesleri de ekleyip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
- Tuz ve baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Tavuğun pişme derecesini de (az, orta, iyi) sevdiğiniz gibi yapabilirsiniz. Ben çok pişmiş sevdiğim için pişerken azalan suya biraz eklemeler yaptım.Afiyet olsun ????