
Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram kıyma
- 6-7 adet patates
- 1 büyük soğan
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çeyrek demet maydanoz
Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
- Kıymamıza çok az karabiber ve tuz ekleyip yoğuralım sonrasında küçük toplar yapıp az una bulayalım.
- Patatesleri küp küp, havucu ortadan ikiye bölüp farklı ayrı sularda bekletip süzelim.
- Soğanımızı düzgünce kıyıp yağda kavurup salçamızı ekleyelim.
- Kavurduğumuz soğanlarımıza patates ve havuçları ekleyip 3-4 dk kavuralım.
- Akabinde yüzleyene kadar suyumuzu ek edip köftelerimizi ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
- Maydanozumuzu da ekleyip su güzelce kaynayınca altını kısıp kısık ateşte yeterlice pişene kadar bekleyelim. Afiyet olsun.