Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı köftelik bulgur
- Yarım çay bardağı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tane havuç
- 1 tane büyük patates
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir kaç kol taze maydanoz
- 6 su bardağı su (200 ml bardak ölçüm)
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Sulu Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için materyalleri üç dört dakika güzelce yoğurup elinizle küçük toplar yapın unlu bir tepsiye koyun.
- Hepsini tamamlayınca tepsiyi hafif sallayarak unun köftelerin her tarafına yapışmasını sağlayın.
- Köfteleri tavada kızgın yağda kızartıp kenara alın.(ben o tavadaki yağı dökmedim tıpkı tavada pilav yaptım çok lezzetli oldu).
- Diğer bir tencereye üç yemek kaşığı zeytinyağ dökün .
- Üzerine ince doğranmış soğanı ve rendelenmiş sarımsağı koyup kavurun.
- Sonra havuç, patates, ve bezelyeyi ekleyip bir dakika kavurup salçayı ekleyin.
- Salçayı da bir dakika kavurup kaynar suyu döküp karıştırın ,kaynayınca ocağı orta ateşe alın tuzunu ekleyin.
- Sebzeler pişince kızartılmış köfteleri içine atın karıştırın.
- Bir taşım kaynayınca taze kızılmış maydanoz ekleyin kısık ateşte bir iki dakika kaynatıp ocaktan alabilirsiniz.