Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 3 yemek kaşığı köftelik bulgur
- 2 adet soğan
- 2 adet patates (büyükse 1 adet)
- 1 adet havuç
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı un
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- Tuz, karabiber
Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma, 1 adet soğan rendesi, bulgur, tuz, karabiber, kimyon bir kapta iyice yoğrulur.
- Yoğurduğunuz kıymayı ağzı kapalı şekilde 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayıp şekil verin.
- Yuvarladığınız köfteleri un serpilmiş tepsiye koyup ileri geri sallayarak köftelerin her tarafını unlayın.
- Bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup küp şeklinde doğradığınız soğanları ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra salçayı ekleyin ve 1 -2 dakika daha pişirmeye devam edin.
- Küp küp doğradığınız patates ve havuçları da soğanların üzerine ekleyip üzerine 4 su bardağı su koyup kaynamaya bırakın.
- Kaynayan yemeğe köfteleri ilave edin ve pişmeye bırakın.
- Köfteler pişince kıyılmış maydanozla servis yapın.
Sulu Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı