Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köftesi için
- 150 gram yağsız kıyma
- 2 çay bardağı ince köftelik bulgur
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 küçük uzunluk soğan
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz,kimyon,kekik,nane,pul biber
- 1 küçük soğan
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı domates suyu
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 7 su bardağı su
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel köfteyi hazırlamakla başlıyoruz soğanı rendeliyoruz.
- Başka bütün köfte gereçlerin hepsini derin bir kap içine koyuyoruz ve güzelce yoğuruyoruz özleşmesi gerek.
- Daha sonra köfteleri minik minik yuvarlıyoruz.
- Un serpilmiş tabağa diziyoruz ve köftemizi dinlenmesi için 1-2 saat buzdolabına koyuyoruz.
- Daha sonra sosunu hazırlıyoruz tencereye ince doğranmış soğanımızı ve yağımızı ek edip kavuruyoruz
- Kavrulan soğanlara domates suyu,salçayı,baharatları ekleyip karıştırıyoruz bir taşım kavuruyoruz.
- Sonra suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz uygunca kaynayan suyun içine köftelerimizi ekliyoruz 10 dakika da kaynatıp pişen köftelerimiz servise hazır. Not:ben domates suyunu yazın domates konservesi yapmıştım ordan kullandım sizde yoksa domates rendeleye bilirsiniz şayet elinizde varsa et suyuda koyabilirsiniz.