iltasyazilim
FD Üye
http:img214**************img214816769376867ji9
Malzemeler:
½ kg kuşbaşı et
6 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ (Etiniz yağsız ise sıvıyağ miktarını istediğiniz oranda arttırabilirsiniz)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz, Su
Yapılışı:
Patatesler soyulup yıkandıktan sonra küp küp doğranır Soğan soyulup incecik doğranır Tencereye sıvıyağla soğan ve et koyulup hafif ateşte yakmayacak şekilde kavrulurDomates salçası katılır birkaç dakika etle birlikte kavrulur Patatesler kavrulmuş etin üstüne atılıp karıştırılır Yemek sulu olacağı için; kaynama payını da düşünerek patateslerin yüzeyini geçecek şekilde su katılır Kaynamaya bırakılırPişmeye yakın tuz ve karabiberini katıp patatesleri ezmeden karıştırın Patatesin tadına bakarak yada kaşıkla bir tanesini ezerek yemeğin pişip pişmediğini kontrol edin Pişmişse altını söndürün
Malzemeler:
½ kg kuşbaşı et
6 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ (Etiniz yağsız ise sıvıyağ miktarını istediğiniz oranda arttırabilirsiniz)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz, Su
Yapılışı:
Patatesler soyulup yıkandıktan sonra küp küp doğranır Soğan soyulup incecik doğranır Tencereye sıvıyağla soğan ve et koyulup hafif ateşte yakmayacak şekilde kavrulurDomates salçası katılır birkaç dakika etle birlikte kavrulur Patatesler kavrulmuş etin üstüne atılıp karıştırılır Yemek sulu olacağı için; kaynama payını da düşünerek patateslerin yüzeyini geçecek şekilde su katılır Kaynamaya bırakılırPişmeye yakın tuz ve karabiberini katıp patatesleri ezmeden karıştırın Patatesin tadına bakarak yada kaşıkla bir tanesini ezerek yemeğin pişip pişmediğini kontrol edin Pişmişse altını söndürün