bilgisayarci
FD Üye
Sulu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram kıyma
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük uzunluk patates
- 1 adet küçük uzunluk domates ( isteğe bağlı )
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı bulgur
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı( kıyma yağlıysa daha az koyabilirsiniz)
- Nane
- Tuz
Sulu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı tenceremize alıp biraz kavuralım.
- Sonra ince kıyılmış soğanımızı ve yağımızı ekleyelim.
- Daha sonra sırasıyla ince kıyılmış biberimizi ve patatesimizi de ekleyip kavuralım.
- Domatesi bu etapta ekleyebilirsiniz ben domates kullanmadım.
- Sonra salçamızı ekleyelim.
- Bulgurumuzu da ekleyip biraz daha kavurduktan sonra nanemizi ve tuzumuzu da ek edip kaynamış suyumuzu ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
- Suyunu hafif sulu olacak biçimde ayarlayalım. Afiyet olsun ????.