Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Sumaklı Karışık Dolma Sarma

Sumaklı Karışık Dolma Sarma
0
44

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Sumaklı Karışık Dolma Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kase pirinç
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 4 adet biber
  • Yarım adet maydanoz
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası 1 kasık biber salçası
  • 1 su bardağı yağ (Sıvı yada zeytinyağı isteğe bağlı)
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Reyhan (Kurutulmuş)
  • 1,5 avuç sumak (Küçük bir cezvede suda demlenecek)
  • Kuru dolma
  • Kuru biber
  • Pazı yaprağı lahana üzüm yaprağı (Bunlarda suda haşlanacak yumuşayıncaya kadar )

Sumaklı Karışık Dolma Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle kuru dolma ve biberlerimizi ocakta yumuşayana kadar haşlayalım daha sonra yaprakları çok ezilmeyecek biçimde 10 15 dakika haşlayalım.
  2. Ayrı yerlerde olacak formda sonra pirincimize yıkayıp, doğradığımız zerzevat ve baharatları ekleyip, karıştıralım. Daha sonra demlediğimiz sumak suyunun yarım çay bardağı kadarını pirincimize ekleyip, karıştıralım.
  3. Sonra soğuyan kuru dolma ve biberlerin içini karışımla dolduralım (Ben kurutmaları iç içe gelecek formda doldurup kapattım siz dilerseniz tekli biçimde kapayıp tencereye dizebilirsiniz)
  4. Daha sonra yapraklarımızı sarıp tenceremize dizelim tencerenin içini büsbütün doldurmadan dolma taşımızı dolmamızın üstüne koyup (Tabak da konulabilir dağılmaması için)
  5. Daha sonra evvelden kaynattığımız suyu dolmamızın üstünü bir parmak geçecek halde su doldurup kalan sumak suyunu üstünede ekleyin.
  6. 2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağını ekleyip, 1 çay kaşığı tuz koyup, kapağımızı kapatıp kısık ateşte 45 dakika kadar pişirip, servis edelim. Afiyet olsun.
Sumaklı Karışık Dolma Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler 16 adet kuru biberYaklaşık 18 adet de kuru patlıcanBirazda asma yaprağı kullandım İçi için; 250 gram yağlı kıyma2 su bardağı osmancık pirinçYarım demet maydanoz3 dal taze soğan2 adet kuru soğan3 diş sarımsak1 adet çok küçük doğranmış sivri biber1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Karışık Sarma Dolma Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için; Yarım kilo tavuk göğsü1 su bardağı pirinç1 su bardağı bulgur1 yemek kaşığı pul biber1.5 yemek kaşığı domates salçası3 büyük kuru soğan1 yemek kaşığı sumakYarım demet maydanozTuz1 adet küçük domates1 su bardağı zeytinyağı1 su bardağı su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Diyarbakır Metodu Dolma Tanımı İçin Gereçler 250 gram kuşbaşı et3 tane soğan3 tane sivri biberYarım demet maydanoz2 kase pirinç2 su bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber4 kaşık domates salçası1 kaşık biber salçası1 su bardağı tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Gaziantep Yöntemi Karışık Dolma Sarma Tanımı İçin Malzemeler 15 adet kuru patlıcan10 adet kuru biber5 adet kuru acur5 adet kuru kabak30-40 adet salamura yaprakYarım kilo haşlanmış lahana İç gereci; 2 baş soğan4 diş sarımsak1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Dolma (Kuru Patlıcan Biber Soğan Ve Asma Yaprağı) Tanımı İçin Malzemeler Asma yaprağı15 adet kuru patlıcan13 adet kuru biber2 adet orta uzunluk domates3 adet orta uzunluk soğan3 adet yeşil biber1 demet maydanoz1 su bardağı pirinç1 su bardağı pilavlık bulgur4 yemek kaşığı tane sumak2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,477Konular
981,283Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt