Supangle Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker (200 gr)
- 1 su bardağından bir parmak eksik un (80 gr)
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası (30 gr)
- 3 yemek kaşığı kakao (30 gr)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (40 gr)
- 100 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı buz üzere su (200 ml)
- Su bardağı ölçüsü 200 ml
Supangle Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak 1 su bardağı suyu buzdolabında soğutun.
- İçine buz ekleyerekten soğuk su elde edebilirsiniz.
- Supangleye kıvamı veren buz üzere soğuk su oluyor.
- Akabinde tencereye süt, toz şeker, un, nişasta ve kakao ekleyip topak kalmayacak biçimde düzgünce çırpın.
- Ocağa alıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar daima karıştırarak pişirin.
- Göz göz olmaya başladığında ocağı kısın tereyağı ve çikolatayı ekleyin eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın.
- Soğuması için bekleyin bu süreçte üstü kabuk bağlamaması için ortada bir karıştırın.
- 1 su bardağı buz üzere suyu azar azar ekleyin ve uygunca özleşmesi için blenderdan geçirin.
- Düzgünce karışan supangleyi kaselere paylaştırın.
- Oda ısısına gelince kıvam alması için buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.